Eumania Antik Kenti gün yüzüne çıkarılacak

Denizli'nin Çivril ilçesi Işıklı beldesinde Phrygia Bölgesi kentlerinden olduğu tespit edilen ?Eumania Antik Kenti'nin bahar aylarında başlayacak kazı çalışmaları ile gün yüzüne çıkarılacağı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ile birlikte Eumania Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu.

Burada yetkililerden bilgi alan Vali Demir, Sarıbaba Tepesi olarak adlandırılan antik kentin bulunduğu bölgeyi yerinde inceledi. Antik Kentteki kazıların kış mevsimine girilmesi ve hava şartlarının kazı çalışmalarını olumsuz etkileyeceğinden dolayı önümüzdeki yaz döneminde kapsamlı bir kazı çalışmasının başlayacağı açıklandı.

M.Ö. 159-138 yıllarda Pergamon Kralı II. Attalos tarafından kardeşi ve eski Bergama Kralı II. Eumenes'e izafen kurulduğu tespit edilen Eumania Antik Kentinin Phrygia Bölgesi kentlerinden kabul ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber