Kurbanla Kongo'ya kurulan gönül köprüsüne yoğun ilgi

Amasya'nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Kurban Bayramı'nı Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde geçiren gönüllüler ve kurbanlarını gönderenler için teşekkür programı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merzifon Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen teşekkür programına, Kongo Cumhuriyeti'nden pop star Jerom Salih ve beraberinde 3 pop star arkadaşı, Grup Tillo, Belediye Başkan Yardımcısı İskender Doğru, Özel Ahi İlköğretim Okulları Genel Müdürü Davut Sağır, siyasi parti ilçe temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda davetliler katıldı.

Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hayati Erkek,''Yaşatmak için yaşamayı terk etmek idealiyle, dünyanın dört bir yanına ışık saçmak için giden fedakar arkadaşlarımıza bir katkıda bizden olsun düşüncesiyle bu yıl kurban bayramımızı Kongo'daki Müslüman kardeşlerimizle geçirmek ve onlara Kurban Bayramı'nı daha geçirmek için sizlerin kapısını çaldık. Afrika da bir kurbanda sizden olsun. Ömründe belki de hiç et görmemiş bu insanlara bir defada olsun sizlerin elinden kurbanlarınızı ikram edelim istedik. Rabbim hepinizden razı olsun. Adeta bereket oldunuz yağdınız. Sizleri vekaleten gittiğimiz Afrika da Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde kurbanlarınızı dağıttık. Ben orada gördüm ki insanların sadece kurbana değil yaşamak için ne lazımsa her şeye ihtiyaç var. Lütfen herkes ömründe bir kez Afrika'ya gitsin ve oradaki insanların yaşam şartlarını görsün istiyorum.'' dedi.

Özel Ümit Eğitim Kurumları Genel Müdürü Davut Sağır, Kurban Bayramı'nı Türkiye'den 5 bin kilometre uzaklıkta bulunan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin başkenti Kinshasa'da,11 iş adamıyla gittiklerini, Kongo'da açlığı ve sefaleti bizzat yaşadıklarını ve büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

Programda, Afrika Ülkelerinden Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde müzisyenlikle uğraşan pop star Salih Jerom kendisinin bir yıl öncesine kadar Hıristiyan olarak yaşadığını oraya gelen bir beyaz insan İbrahim Tatar Bey ile tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini ve kendisinin Müslüman olduktan sonra yaşadığı güzellikleri anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber