İzmir'de 5.9 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2005 01:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Seferihisar İlçesi açıklarında Ege Denizi'nde şiddetli bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden verilen bilgiye göre, saat 00.40'ta merkez üssü Seferihisar açıkları olan 5.9 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

Deprem, İzmir'in yanı sıra, Çanakkale ve Manisa ile Akhisar, Bergama ve Soma'da da hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Ege Denizi'nde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki sarsıntının, bölgedeki deprem dizini içinde bağımsız bir deprem olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Barbarosoğlu, Ege Denizi'nde bir süreden beri depremlerin devam ettiğini, saat 00.40'ta İzmir'in Seferihisar İlçesi açıklarında bir deprem daha meydana geldiğini belirtti.

"Bu, deprem dizini içinde, bağımsız bir depremdir" diyen Prof. Dr. Barbarosoğlu, 5.9 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün son birkaç gün içinde kaydedilen yakın büyüklükteki depremlerle hemen hemen aynı nokta olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, "Vatandaşlara, hafta başından beri söylediğimiz gibi, dikkatli olmalarını ve hasar olmuş, çatlak meydana gelen binalara girmemelerini öneriyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, başta İzmir ve ilçeleri olmak üzere çevre illerde de hissedilen şiddetli deprem nedeniyle evlerinden dışarı çıkan İzmirliler, açık alanlarda ve parklarda toplandılar. Arabalarına binerek yola çıkan İzmirliler nedeniyle trafikte de yoğunluk yaşandı.

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, 00.40'ta meydana gelen depremin ardından ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığını, ancak 15 kişinin camdan ve pencereden atlamak suretiyle yaralandığını bildirdi.

Vali Köksal, depremin merkez üssünün Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olduğunu ve 5.9 büyüklüğünde meydana geldiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"İlk belirlemelere göre Seferihisar, Urla ve çevre ilçelerde, il merkezinde hasarın ve can kaybının olmadığı yönünde. Hastanelere 15 kişi camdan ve pencereden atlamak suretiyle yaralanmış. Şu anda ilk bilgilere göre durum bu... Takip ediyoruz... Herkes sokakta. Kriz merkezi de faal durumda, zaten hiç kapanmamıştı. Ben de başındayım. Herkese geçmiş olsun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber