Bilirkişi raporu Ömer Dinçer'i suçsuz buldu

Haber Giriş : 21 Ekim 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Ömer Dinçer, YÖK Genel Kurulu'nun bugün yapacağı toplantıda akademik unvanının elinden alınacağı ve öğretim üyeliğinin sona ereceğine ilişkin iddiaları yalanladı.

Dinçer'in avukatı Abdurrahman Öz aracılığıyla yaptığı açıklamada, YÖK'ün, hakkında disiplin soruşturması yapamayacağına dikkat çekildi. Soruşturmaya konu kitabın yayınlandığı tarih itibarıyla müvekkilinin öğretim üyesi olmadığını hatırlatan Öz, ?Dolayısıyla Yükseköğretim Kurulu'nun disiplin soruşturmasına konu da olamaz. Soruşturmanın amacının tespiti açısından bu husus önemlidir.? dedi. Daha önce intihal davasına konu olan ?İşletme Yönetimi? (İstanbul-1996) isimli kitapla ilgili bilirkişi raporunda Dinçer'in haklı bulunduğu ortaya çıktı. Raporda intihal iddiasının gerçek olmadığı görüşüne yer verildi.

Disiplin soruşturmasına konu olan kitabın ?İşletme Yönetimine Giriş? (İstanbul-2003) olduğu dile getirilirken, bu kitapta Dinçer'in intihal yapmadığı ifade edildi. Söz konusu eserin alanında benzer eserler üzerinde olumlu etki yaptığı hatırlatılırken birçok yönüyle kaynak gösterildiğine vurgu yapıldı. Disiplin soruşturmasının Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü hakkındaki yargı kararı ile ilişkilendirilmesinin ?insafsızlık? olduğunun altı çizilirken Dinçer hakkındaki yargı kararının rektörün tutuklama kararının sebebi gibi gösterilmesi ?hayal ürünü' olarak ifade edildi. ?İşletme Yönetimi' isimli kitaba ilişkin bilirkişi raporunda da intihal iddiasının gerçek olmadığının tespit edildiği belirtildi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber