Otistik genç resim sergisi açtı

Bursa'da yaşayan Doğukan Oral (15) adlı otistik genç, 2,5 yılda yaptığı 22 tablo ve aynı sayıda seramik çalışmasını Sümbüllü Bahçe Konağı'nda görücüye çıkardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 20:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serginin açılış törenine katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, otistik gencin ortaya koyduğu başarıyla, benzer durumdaki arkadaşlarına örnek olacağını söyledi.

Dünya Engelliler Günü kapsamında Sümbüllü Bahçe Konağı özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. BTSO AÇEM 9. sınıf öğrencisi zihinsel engelli Doğukan Oral, 2,5 yıla sığdırdığı 22 tablo ve 22 seramik çalışmasından oluşan kişisel sergisini açtı.

Serginin açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak belirlenmiş ancak her gün onların günü. Herkes engelli olabilir. Önemli olan kişilerin hayata bağlanmış olması. Bu yönde ailelerin uğraşları, devletimizin ve belediyemizin uğraşları var. Bugün Burada Doğukan kardeşimizin yaptığı resimleri ziyaret ettik. Gerçekten engelli bir insanın yaptığı tablolar gibi değil. Burada aileyi ve öğretmenlerini kutluyorum. Daha iyi işler başarmasını ve diğer arkadaşlarına da örnek olmasını dilerim." dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak engellilerle ilgili birçok çalışmaya imza attıklarını anlatan Başkan Dündar, belediye bünyesinde faaliyet gösteren Osmangazi Belediyesi Engelliler Merkezi'nde birçok engelliye haftanın belirli günlerinde eğitim verdiklerini, merkezde doktor ve psikologlarla çocuklara destek olduklarını anlattı.

Başkan Dündar, şehrin sokaklarını ve belediyenin binalarını da engellilerin kullanabileceği noktaya getirmek için yatırımlarını sürdürdüklerini dile getirdi. Dündar, ileride mecburi olarak uygulanacak yasaya Osmangazi Belediyesi'nin çok daha öncesinden el attığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber