Halkbank, 'paraf' markasıyla kredi kartı çıkardı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türkiye'nin yedinci kredi kartı markasını çıkaran Halkbank, "paraf" markasıyla pazar payını beş yılda yüzde 6'ya çıkarmayı hedefliyor

Halkbank kendine ait ilk kredi kartı olan "Paraf" ile kredi kartı pazarındaki payını beş yılda yüzde 6'ya çıkarmayı, 700 milyon lira da gelir elde etmeyi hedefliyor. Bankanın yeni kredi kartının tanıtıldığı toplantıda konuşan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, "Daha önce HSBC-advantage markası işbirliği kapsamında pazardaki etkinliğimizi bir miktar geliştirdik. Bu ortaklığı 5 Aralık itibarıyla sonlandıracağız. HSBC advantage kartla, kredi kartlarında neyin nasıl yapıldığını öğrendik" dedi. Kredi kartında pazar paylarının hâlâ yüzde 2-4 bandında devam ettiğini ifade eden Aslan, şu anda 2.2 milyon adet olan kredi kartı sayısının yüzde 40'ına denk gelen 850 bin adedin aktif kullanıldığını belirtti ve beş yılın sonunda kredi kartına sahip 6-7 milyon kişi hedeflediklerini söyledi.

HEDEF BEŞ MİLYON AKTİF MÜŞTERİ

Aslan bugün itibarıyla müşteri sayılarının 7 milyon adet olduğunu ve öncelikle bu rakamın 5 milyonunun aktif olduğunu söyledi ve ekledi: "Biz bu aktif müşterilere odaklandık." Sektörde ekim ayı itibarıyla toplam 53.8 milyon adet kredi kartı bulunuyor. Toplantıda verilen bilgilere göre, bu kartların toplam işlem hacmi 296.1 milyar lira seviyesinde. Sektörde toplam 6 kredi kartı markası bulunuyor.

Bireysel kredi hedefi yüzde 33

Halkbank'ın bireysel kredilerinin toplam kredilerdeki payının yüzde 27'lerde olduğunu ifade eden Aslan, bunu yüzde 32-33'lere çıkarmayı istediklerini belirterek, toplam kredilerin üçte birinin bireysel kredilerden oluşmasını istediklerini ifade etti.

Marta kadar başvurana aidat yok

Mart 2013'e kadar yeni kart için başvuran müşterilerden ücret alınmayacağını söyleyen Aslan "Daha sonra da yıllık aidat ve ücret almayacağız. Kredi kartı aidatları olarak 2013'te bunlardan para almayacağız. Ama hiçbir zaman almayacağız demek doğru olmaz. Nereye kadar götürebilirsek oraya kadar götüreceğiz. En düşük kart ücreti alan bankalardan biriyiz. Böyle olmaya da devam edeceğiz. Kart ücretine yönelik olarak önemli bir fedakârlıkta bulunacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber