UAÜ Rektörü Göktepe: Turizme yönetici yetiştirmeyi amaçlıyoruz

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, turizm sektörüne ara eleman değil, yönetici yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Göktepe, turizmin üniversitelerinin öncelikleri arasında olduğunu belirtti.

Konyaaltı Sanayici İşadamları Derneği'nin (KONYSAİD) geleneksel kahvaltı toplantısının en son konukları Antalya'daki iki üniversitenin rektörleri Prof. Dr. Cihat Göktepe ve Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe oldu. Şehrin ilk özel üniversitesinin rektörü Göktepe, bu yıl eğitim öğretim hayatına geçen UAÜ'nün kısa zamanda önemli mesafeler aldığını ifade etti. İşadamlarına, üniversitenin 6 önemli ayak üzerine kurulduğunu anlatan Göktepe, bunları şöyle sıraladı: "Güçlü mütevelli heyet, nitelikli akademik kadro, üniversitenin uluslararası niteliği, kaliteli dil eğitimi, öğrencilerine sunduğu imkânlar ve doğal kampüs."

Üniversitelerinin 48 ayrı ülkeden öğrenciye ev sahipliği yaptığını aktaran Göktepe, yabancı öğrencilerin toplam kapasitenin yüzde 35'ine karşılık geldiğini ifade etti.

Turizm konusunun öncelikler listesinde ilk sırada yer aldığına işaret eden Prof. Göktepe, ?Turizme ara eleman değil, yönetici tepe elemanı yetiştirmeyi hedefliyoruz.? dedi. UAÜ vizyonunu işadamlarıyla paylaşan Göktepe, programda KONYSİAD üyelerinin sorularını da cevapladı.

Kahvaltıya katılan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe de özellikle sağlık alanında uluslararası marka haline geldiklerini söyledi. AÜ'nün 60 bin kişilik öğretim üyesi, öğrenci ve çalışan kadrosu olduğunu açıklayan Kurtcephe ?Nano teknolojiden nükleer tıpa kadar geniş bir yelpazede yapılan çalışmalar çok yakında meyvelerini verecek. Bunları kamuoyu ile paylaşacağız.? diye konuştu.

Antalya'nın üniversiteler kenti olma yolunda önemli adımlar attığını ifade eden KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan da şehrin iki üniversitesinin rektörünü ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber