Boyabat YİBO, sıcak suyunu güneş enerjisi sistemi ile elde ediyor

Sinop Boyabat Yaşar Topçu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), sıcak suyu bedava getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul yönetimi, okulun bahçesine kurduğu güneş enerjisi sistemi sayesinde öğrencilerin banyo ve okulun sıcak su ihtiyacını temin ediyor.

Öğrencilere en iyi şekilde eğitim vermek ve çocukların eğitimleri için kaliteli ortamlar hazırlamak için sürekli çalışma içerisinde olduklarını belirten okul müdürü Hüseyin Gençali, okulun bahçesine kurdukları güneş enerjisi sistemi sayesinde okuldaki musluklarda sürekli ve sıcak su aktığını söyledi. Yapılan bu proje ile birçok okulda olmayan güneş enerjisi sistemi ile hem okul için bir tasarruf hem de öğrencilerin sürekli sıcak ve hijyenik bir ortamda banyo yapmalarına imkan sağlandığını kaydeden Gençali, okuldaki eğitim kalitesini ve okulun modernizasyonunu artırmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

Mevcut sistemin 25 bin liralık bir maliyetle kurulduğunu belirten Gençali, ??Sistem için yapılan harcamalar bir iki yıl içinde kendini amorti ediyor. Güneş yüzünü gösterdiği anda hem banyolarda hem de mutfakta sürekli sıcak suyumuz oluyor. Bu sayede okulda büyük bir tasarruf sağlanmış olacak. Amacımız okulu bir kampüs haline getirmektir.'' dedi.

Güneş enerjisi sistemi sayesinde banyolarında sürekli sıcak su aktığını belirten öğrenciler, bu sayede sürekli banyo yapma imkanına kavuştuklarını söyledi. Kurulan mevcut sisteme daha sonra birkaç ısıtma ünitesinin daha ekleneceği ve okulun her bölümündeki lavabolarda sıcak su akmasının sağlanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber