Hatay'a hayat verecek Reyhanlı Barajı'nın yüzde 32 bitti

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yapımı devam eden Reyhanlı Baraj inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Lekesiz'e Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Başkanı Hüseyin Şanverdi, DSİ İl Müdürü Ali Şensöz eşlik etti.

Hatay için büyük öneme sahip olan baraj ile Amik Ovası'nda 600 bin dekar arazinin sulanacağını aktaran Vali Lekesiz, aynı zamanda 200 bin dekar sahanın da taşkından korunacağını vurguladı.

Vali Lekesiz, 15.05.2015 saat 15.15'te açılışının yapılması planlanan baraj inşaatında çalışmaların 24 saat devam ettiğini belirtti. Nakdi ve fiziki gerçekleşmenin şu an itibarı ile yüzde 32'ye ulaştığını aktaran Vali Lekesiz, 2013 yılı hedefinin ise yüzde 75'i aşmak olduğunu ifade etti. Lekesiz , ?600 bin dekar arazinin sulanacağı göz önüne alındığında barajın gecikmesi, ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz ekonomisi açısından kayıp olur. Tüm bunları göz önüne alıp bu işi iyi takip edeceğiz, çalışmalarımız titizlikle devam edecek. Bu baraj bölgemizin hayat kaynağı olacak. Ne kadar erken biterse sadece ilimizin değil ülkemizin kazancı da o kadar çok olacaktır.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber