Gül'e şikâyet edince sürgüne gönderildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü'nde, namaz kıldığı için iki kez disipline verilen otobüs şoförü Dündar Konuk, Cumhurbaşkanı'ndan yardım isteyince sürgün edildi. Konuk, görev yaptığı Balçova ilçesi Teleferik Garajı'ndan alınarak, evine daha uzak olan Buca ilçesine gönderildi.

ESHOT Genel Müdürlüğü'nde hat şoförlüğü yapan Dündar Konuk'un sıkıntısını Zaman, 3 Aralık'ta ?ESHOT şoförü Gül'den yardım istedi: Namaz kıldığım için disipline verdiler' başlığıyla gündeme getirmişti. İddiaya göre Konuk, namaz kıldığı için iki kez disipline verilmiş, çalışma saatleri ise iki katına çıkarılmıştı. Konuk, yaşadığı sıkıntıları Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık'a mektup yazarak aktarmış ve sorununun çözümünde yardımcı olunmasını istemişti.

Haberin yayınlanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı harekete geçti. Özel Kalem'den aranan Konuk'a, sorunun çözümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin arandığı söylendi. Ancak Konuk, hiç beklemediği bir sürgünle karşılaştı. Konuk'un görev yeri değiştirildi. ESHOT Ulaştırma Daire Başkanı Bilal Tuğrul'un emriyle Balçova'dan alınarak, Buca'ya gönderildi. Görevlendirmenin ise ?ihtiyaçtan' kaynaklandığı söylendi. Dündar Konuk, yaşadıklarını şöyle anlattı: ?Yaşadığım sıkıntıların giderilmesini beklerken sürgüne gönderildim. Daha önce iş saatimi artırarak yıldırmaya çalıştılar. Şimdi de sürgüne göndererek işi kendiliğimden bırakmamı bekliyorlar. Olayın basına yansıması üzerine ESHOT İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu beni çağırarak ifademi aldı. Namaz kılmamın uygun olmadığını, Konak Meydanı'nda namaz kılamayacağımı söyledi. Namazı Allah'ın emri olduğu için kıldığımı tekrarladım. Bana, ?işin namazdan önce geldiğini' söyledi. Dinî vecibelerimi rahatlıkla yerine getirmek istediğimi anlattım. Bana, ?Yolcuların hakkına giriyorsun. Kazandığın para haram' ithamında bulundu. Namaz kılmamam konusunda ısrarcı oldu. Beni şov yapmakla suçladı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber