Diyarbakırlı gençlerden kimsesiz çocuklara destek

Diyarbakır'da çoğunluğu üniversite öğrencisi olan kişilerin sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden kurduğu 'Yardıma Ben de Varım' grubu, cumartesi günü kimsesiz çocuklar için Çocuk Hizmetleri Diyarbakır Müdürlüğü'nde bir etkinlik düzenleyecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Grubun kurucusu Yusuf Beran Vuran, kurdukları grupla kimsesiz çocuklara yardım etmek istediklerini söyledi. Gruplarının gönüllük esasına dayandığını kaydeden Vuran, "Yardımda bulunan kişi yaptığı yardımdan, yardımı alan kişi ise yapılan yardımdan mutluluk duyar. Biz gençler olarak bu çatı altında toplandık. Bu çatı altında toplanan herkesin bir amacı var; o da insana ve insanlığa yardım etmek, toplumda ihtiyacı olan insanların ihtiyaçlarını azami seviyede karşılamaktır. Diyarbakırlı iş adamları ve yetkililerden projelerimize destek bekliyoruz" dedi.

Yardımlarının ağırlıklı olarak bedensel engellilere, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara, öğrencilere, yaşlılara, hastalara ve kimsesiz çocuklara olacağını ifade eden Vuran, ilk projelerinin kimsesiz çocuklar için Çocuk Hizmetleri Diyarbakır Müdürlüğü binasında yapılacağını söyledi. Kiraladıkları palyaçolarla 6-12 yaş grubundaki çocuklara moral vermeyi amaçlayan gruba aynı zamanda bir firma, 3 boyutlu uzay çadırı kurarak destek verecek. Çadırın içine giren çocuklar, çadırın her tarafında 3 boyutlu film izleme şansı yakalayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber