Bakan Mehdi EKER gidici mi?

Haber Giriş : 24 Ekim 2005 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞKENT kulislerinde yine 'kabine revizyonu' söylentileri kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Bazı köşe yazarları, isim bile veriyor. Kim gidecek, kim kalacak?
Söylentiler artınca, lacivert takım elbisesini kuşanıp Başbakan'ın güzergahında 'belki gözüne ilişirim' umuduyla kendisine iş icat edenler artar. Hatta, parti içi rekabet öylesine yoğunlaşır ki, 'Benim adımı da bakan olarak yazar mısın?' veya 'Falanca bakan gidici' gibi birçok milletvekilinin rica ve intikam duyguları birbirine karışır.
Bu dönem, dezenformasyona ucu açık, gazetecilerin en çok dikkatli olması gereken bir dönemdir. Kaldı ki, AK Parti'yi yakından takip edenler iyi bilir, Başbakan'ın kafasında revizyon düşüncesi olsa bile bunu son ana kadar kimseyle paylaşmaz.

Ama bildiğim bir 'şifre' var.
Başbakan, özel ortamlarda kendisinden yaşça büyük bakanlara 'ağabey' diye hitap eder. Başbakan'ın, yaşça küçük bakan ve milletvekili arkadaşlarına bile retorik olarak 'ağabey' diye hitap ettiği olur.

Başbakan, çok sinirlendiğinde de 'ağabey' diye hitap ettiklerine 'Bey' dermiş. Eğer, 'Bey' ifadesinde ısrar ederse bilin ki, sonuna hazır olun. Duyumlarımıza göre, son dönemde 5-6 bakana sık sık 'Bey' diyormuş.
Haydi hayırlısı...

Mehdi Bey, ne yaptın?
TARIM Bakanı Mehdi Eker, bir süre önce Kanal A'nın başarılı programcılarından Ömer Şahin'in Gündem adlı programına konuk olmuştu. Eker'in, program sonunda kendisine sürpriz bir şekilde kızarmış tavuk budu ikramı karşısında, 'Hangi şartlarda pişirildiğini bilmediğim için yemem' yanıtı, hafızalara kazınmıştı.

Yeni öğrendim. Bakan, programdan sonra yapımcılara sitem etmiş: 'Sizden bunu hiç beklemiyordum.' Program yapımcıları, dilleri döndükçe, Bakan'ı kırmamaya özen göstererek tavuk ikramını savunmuşlar.

Sonra Eker'in başına gelenler kızarmış tavuğun başına gelmemiş. Eker stüdyodan ayrıldıktan sonra bazı bakanlar, milletvekilleri sitem etmişler kendisine. Kabinenin bir önemli üyesi, Eker'e 'Televizyonda ne işin vardı?' diyecek kadar sert çıkmış.

Eker, en büyük tepkiyi ise Başbakan Erdoğan'dan görmüş. AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldiği Eker'e çok kızan Erdoğan, kafasını iki tarafa doğru sallayarak şöyle demiş: 'Ne yaptın Mehdi Bey, ne yaptın.'

Kartal, akreditasyon yaptı mı?
HATIRLAYACAKSINIZ. Başbakanlık Basın Bürosu'nda görevli Mehmet Kartal, Brüksel'de İşadamı Eray Serimözü'nün kaçırılmasına olayına adı karıştığı için serbest gazeteci Ahmet Yumrukaya ile birlikte tutuklanmıştı.

Kartal ile Yumrukaya, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden sınıf arkadaşı. Yumrukaya ayrıca, Genk'deki bir kablo şirketini vergi borcu sorununu çözeceğini söyleyerek 2 milyon Belçika Frangı dolandırmak ve Brüksel'deki Beau-Site adlı oteldeki konaklama ücretini 'NATO'da çalışıyorum' diyerek Daimi Temsilciliği'ne göndermekle suçlanmıştı.

Başbakanlık, kurumun personeli olan Kartal hakkındaki iddiaları Teftiş Kurulu'na havale etti. Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki'nin belirttiği gibi, Kartal'ın olayla ilgisi saptanırsa gereği yapılacak. Yani memuriyetten atılacak.

Üzerinde durulan yeni bir iddia var. Kartal'ın, Serimözü'nün kaçırılmasında başrolde olduğu öne sürülen Yumrukaya'nın Brüksel'de serbest gazetecilik yapması için Başbakanlık'taki gücünü kullanarak 'akreditasyon' problemini çözdüğü iddia ediliyor.
Umarım, mesleki taassup, gerçekleri gölgelemez.

şamil tayyar/tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber