'Adana'nın tek eksiği motivasyon, bunu sağlamak başkanlara düşüyor'

Merkez Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana'da tek eksiğin moral ve motivasyon olduğunu belirterek, "Adana, kendi kendine yetebilen birkaç şehirden biri. Bizim tek eksiğimiz moral, güven ve motivasyon. Bunu da siyasi partilerimiz, iş adamlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve şehri yönetenler en kısa sürede sağlamamız gerekli." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2012 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelikcan, Çukurova Üniversitesi'nin konuğu olarak Ramazanoğlu Konağı Kültür Sarayı'nda ?Yüreğir'de Sosyal Projeler' konulu bir sunum gerçekleştirdi. Seminere, Adana'da bulunan değişik meslek grupları ve sivil toplum örgütleri katıldı. Başkan Çelikcan, belediye hizmetlerinin yanı sıra Adana ile ilgili düşüncelerini açıkladı. Çelikcan, Adana'nın, bereketli topraklar üzerinde kurulu olduğunu ve deyim yerinde ise ?Adam eksen biter' bir yer olduğunu belirtti. Adana'da tek eksiğin moral ve motivasyon olduğuna dikkat çeken Çelikcan, "Adana, kendi kendine yetebilen birkaç şehirden biri. Bizim tek eksiğimiz moral, güven ve motivasyon. Bunu da siyasi partilerimiz, iş adamlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve şehri yönetenler en kısa sürede sağlamamız lazım." şeklinde konuştu.

Yüreğir'de yapılan sosyal projeleri ve hizmetlerini anlatan Başkan Çelikcan, "Her şeyden önce Adanalılık ruhunu önplana çıkarmalıyız." dedi. özellikle Gaziantep ve Kayseri'nin örnek alınması gerektiğini hatırlatan Çelikcan, "O bölgenin bütün seçilmiş insanları muhalefeti ve iktidarı ile kentlerini ilgilendiren en ufak bir olayda bir araya gelip güç birliği yapıyorlar. Biz de bunu başarabilirsek, Adana'da bulunan yatırımcılara ve dışarıdan gelecek yatırımcılara güven veririz." dedi.

Adana'daki yatırımcılara moral ve destek verip, paralarını yatırıma dönüştürmelerinin sağlanması gerektiğine işaret eden Çelikcan, "Bunun için uzun vadeli bir plan yaparak yatırımcılarımızın önünü açmamız lazım. İş adamlarımız da önünü görerek, ona göre yatırımlarını daha rahat ve güvenli bir şekilde yapabileceklerini düşünüyorum." diye konuştu.

Göreve geldikleri günden bu yana, iyi bir planlama yaparak neler yapabileceklerini hesapladıklarını ifade eden Çelikcan, şunları kaydetti: "En başta personel sayımızı, onları mağdur etmeden diğer kurumlara göndererek tasarruf sağladık. Gelirlerimizi artırdık. Bütçemizi, 47 milyon iken bugün 117 milyona çıkarmış bulunmaktayız. Bizden önce yıllık yatırım 4 milyon iken bunu katlayarak 40 milyona çıkardık. Bunun yanı sıra borçlarımızda da önemli düşüş sağlandı. 109 milyon borçla devraldığımız belediyemizin borcunu bugün 88 milyona düşürdük."

Yüreğir'de vatandaşların en önemli isteklerinin yol olduğunu ifade eden Çelikcan, ilçede yol sorununu çözmek için 30 milyon lira yatırım yaptıklarını bildirdi. Bugüne kadar 170 bin ton asfalt kaplama yaparak, bin sokağın asfaltını tamamladıklarına dikkat çeken Çelikcan, şöyle devam etti: "Bunlara ilave olarak 500 bin metrekarelik kilitli parke yapılarak 430 sokağın kilitli parkesi yapıldı. 80 bin ton asfalt kullanılarak 2 bin 200 sokağın asfalt yaması yapıldı. Yine Adana, ilk defa belde ve köylerimizde 650 bin metrekare çift katlı sathi kaplama yaptık. Tüm işlerin yapılması için mevcut makine parkı yetersizdi. Makine parkımızı yenilemek için 3,5 milyon lira harcadık."

Yüreğir'de yaşayan vatandaşların tanışmasını, kaynaşmasını sağlayacak, eğitim ve ekonomilerine katkı koyacak, ilçenin sosyo kültürel ve demografik yapısına uygun sosyal projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Çelikcan, şöyle devam etti: "Kültür evlerini birer bilgi, eğitim, meslek yuvası olarak hemşehrilerimizin hizmetine açtık. Şu anda 8 kültür evi tamamlandı, vatandaşlarımızın hizmetinde. Yüreğir'in acil ihtiyaçı olan kültür merkezini Kazım Başer Parkı içerisine inşa ediyoruz. İhalesini gerçekleştirdik. Bir yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bin kişilik konferans salonu ve 2 adet 200 kişilik çok amaçlı salonu olan peyzajı, otaparkı ve mimarisiyle şehrimize değer katacak bir eser olacak. Yüreğir, Sarıçam ve Seyhan'da yaşayan vatandaşlarımıza hizmet edebilecek. İhtiyacı ve uygun yeri olan mahallelerimize taziye evi yapıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber