Hz. Mevlana Canik'te anıldı

Samsun Canik Belediyesi, düzenlediği etkinlikle ölümünün 739. yıl dönümünde Hz. Mevlana'yı andı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gecede, davetlilere şiirler, ney dinletileri ve semazen gösterisi sunuldu.

Radyo programcısı Özgür Özkök'ün sunumuyla gerçekleşen gece, tasavvuf müziği sanatçısı Murat Anlar'ın konseri ile başladı. Daha sonra sahneye çıkan İsa Efe, Mevlana şiirleri okudu. Tasavvuf müziği sanatçısı Saffet Yıldız ise dinleyenlere tasavvuf müziği söyledi. Yapılan sema gösterisi geceye katılanlara farklı bir duygu yaşattı. Gecede ayrıca sinevizyon gösterisi ile Mevlana'nın yaşamı ve fikirleri de anlatıldı. Program Umut Mürare'nin söylediği ezgi konseri ile sona erdi.

Programda konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, düzenledikleri etkinlikle Mevlana'yı hem anma hem de yakından tanıma imkanı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Hz. Mevlana'yı Anma ve Hoşgörü Gecesi'nin, Hz. Mevlana'nın yaşantısı ve kazandırdıklarını anlama ve anlatma yolunda katkı sağladığına inandığını ifade eden Genç, "Modern toplumların içine girdiği açmazın anahtarı Hz. Mevlana, yüzyılımızda en çok da ihtiyaç duyduğumuz barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, bir arada yaşama kültürünün hangi temellere dayanması gerektiğini göstermektedir." dedi.

Osman Genç, 29-30 Eylül tarihlerinde düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı'nda dereceye giren Canik Anaokulu ve Akıl Küpü Etüt Merkezi (CAKEM) öğrencilerine MP5, MP4 ve MP3 hediye etti. Mevlana'yı Anma Gecesi'ne Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve eşi Nimet Genç, Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber