'Milletvekili olarak senet veriyorsam vatandaşa neler yapılıyor anlayın'

Haber Giriş : 25 Ekim 2005 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır, sağlıkta özelleştirme politikalarını eleştirdi. Oğlu Deniz Bayındır'ın tedavi sürecinde sağlık sektöründe neler olup bittiğini yakından izlediğini belirten Bayındır, "Milletvekili olarak senet veriyorsam vatandaşa neler yapılıyor anlayın" dedi

CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır, sağlıkta özelleştirme politikalarını eleştirdi. Oğlu Deniz Bayındır'ın tedavi sürecinde sağlık sektöründe neler olup bittiğini yakından izlediğini belirten Bayındır, "Milletvekili olarak senet veriyorsam vatandaşa neler yapılıyor anlayın" dedi. CHP'li Baymdır şöyle konuştu:

"Deniz'in tedavisinde Anadolu Sağlık Merkezi'nde bulunan Sibernife adlı robot cihaz yapıldı. Yeni olduğu için Tabipler Birliği'nin fiyat listesinde bulunmuyor. Meclis, vekillerin anlaşmalı sağlık kuruluşları dışında gittiği kurumlara ödemelerini Tabipler Birliği'nin rakamlarını baz alarak ödüyor. Anadolu Sağlık Merkezi'ndeki tedavi karşılığında senet imzalamak zorunda kaldık. Tabipler Birliği bu cihazla tedavinin birim fiyatım belirledikten sonra Meclis, ödeme yapacak. Sağlıktaki özelleştirmeye isyanımız var. Benden senet alınırsa vatandaşa ne olur?"

Meclis Başkanı Bülent Arınç, Deniz Bayındır'ın tedavisinde her türlü dayanışmanın gösterilmesi talimatını verdi. Meclis 43 milyarlık faturayı ödemek için bürokratik işlemlerin tamamlanmasını bekliyor.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber