Bursa Büyükşehir Belediyesi, güneş enerjisinden elektrik üretecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, hidroelektrik santral projesinin ardından, güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimi çalışmalarına başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2012 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji üretimi çalışmalarına hız veren BUSKİ, hidroelektrik santral projesinin ardından güneş enerjisi üretimine de yöneldi. BUSKİ Yerleşkesi içerisindeki atölyeler binasının çatısına yerleştirilen fotovoltaik sistemle çalışan güneş panelleri ile güneş ışınlarından istifade ederek elektrik enerjisi üreteceklerini belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, bu yöntemle 6 kilovatsaatlik elektrik enerjisi üretmeyi hedeflediklerini vurguladı.

BUSKİ'nin aylık elektrik tüketiminin yaklaşık 4 milyon kilovatsaat olduğunu ifade eden Çetinavcı, şunları kaydetti: "Güneş enerjisinden elektrik üretme projemiz, prototip bir uygulama olup, istenilen tasarruf rakamlarına ulaşıldığında, BUSKİ geneline yaygınlaştırmayı hedeflediğimiz bir projedir. Burada amaç, şehir şebekesinden gelen elektrik enerjisini tasarruf edebilmektir. Güneş enerjisinden elde ettiğimiz elektrik enerjisi ile atölyelerimizin elektrik ihtiyacını karşılayarak tasarruf hedefine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz."

Güneş enerjisinden elektrik üretimi elde etme projesinin, BUSKİ yerleşkesindeki bazı birimleri kapsayan ?prototip' bir proje olduğuna işaret eden Çetinavcı, yapılacak ölçümlemeler neticesinde, istenilen tasarruf oranlarına ulaşılması durumunda, projenin BUSKİ geneline yaygınlaştırılacağını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber