Resul Akay ile Bircan Akyıldız'ı aynı olayda birleştiren tesadüf

Haber Giriş : 25 Ekim 2005 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resul Akay, Kamu Sen'in Genel Başkanı'ydı. Peş peşe bir dizi gelişme oldu. Tatsızlıklar yaşandı. Kamu Sen'den ayrılmak zorunda kaldı. Kamu Sen'in Genel Başkanlık Koltuğu'na Bircan Akyıldız oturdu. Resul Akay da yeni bir sendika olan BASK'ı kurdu. Aradan yıllar geçti... Bircan Akyıldız, Kamu Sen Genel Başkanlığı'nın ardından Resul Akay'ın ehliyetini de aldı!

***

Resul Akay, Ankara'dan Afyon'a gidiyordu... Kızını okula kaydettirecekti. Acelesi vardı ve sürat yapıyordu. Afyon'a 60 kilometre kala radara yakalandı. Hız sınırını aşmış, 120 kilometre sürat yapmıştı. Trafik polisleri çevirdiler:

- Evraklarınız lütfen. Resul Akay, evraklarını verdi ve beklemeye başladı. Bir süre sonra polisler tekrar yanına geldiler:
- Sayın Başkan, bu ehliyet sizin üzerinize görünmüyor. Akay, şaşkın bir şekilde sordu:
- Nasıl olur? Bu ehliyet bana ait. Yıllardı taşıyorum. Bana, ''Bu ehliyet sizin değil'' diyen de çıkmadı.
Ardından ekledi:
- Peki kime ait görünüyor?

Polislerin verdiği cevapla adeta şok oldu:

- Ehliyet, Bircan Akyıldız'a ait görünüyor.

Önce, beyninden kaynar sular döküldü, ardından araçtan dışarıya fırladı: - İmkânsız, olamaz, şaka yapıyorsunuz herhalde.

Polisler, şaka yapmadıklarını söylediler. Resul Akay'ı biraz ileride bekleyen polis aracının yanına götürdüler. Bilgisayara ehliyetin numarasını verdiler. ''Başkanım, istersen kendin bak'' dediler. Resul Akay. bilgisayar ekranında beliren bilgileri okumaya başladı: ''Dursun Ali oğlu, Karabük 1952 doğumlu Bircan Akyıldız.'' İnanamadı, defalarca baktı. Herhalde, içinden şu duyguları geçirdi:

- Olacak iş değil. Bircan Akyıldız önce elimden Kamu Sen Genel Başkanlığı'nı, şimdi de ehliyetimi aldı.

Polislere bir teklifte bulundu:

- Bir de benim kimlik bilgilerimle bilgisayara bakın.

Resul Akay'ın kimlik bilgileri bilgisayara yüklendi. Türkiye'de adına kayıtlı bir ehliyet bulunmadığı cevabı ile karşılaşıldı.

Oysa, elinde bir ehliyet vardı. 1987'de Ankara'dan aldığı 405.044 numaralı bu ehliyet Bircan Akyıldız adına kayıtlı görünüyordu. Normal şartlarda ''sahtecilikle'' suçlanabilirdi. Allah'tan polisler kendisini tanıdılar. ''Başkanım, sen Ankara'ya gidince bu işi bir soruşturuver'' dediler. Sürat sınırını aştığı için hakkında gerekli işlemi yapıp, ''İyi yolculuklar'' dilediler.

***

Resul Akay, önümüzdeki günlerde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, durumu soruşturacak. Ancak, nasıl bir tavır takınacağını kendisi de kara kara düşünüyor. Resul

Akay, bu garip tesadüfü ne şekilde anlatacak?

''Önce koltuk, sonra da ehliyet gitti'' mi diyecek?

Emin Pazarcı / Bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber