Silah zoruyla tahsilat

Bursa'da mafya çetesi kurdukları iddia edilen şahısların silah zoruyla çek tahsilatı yaptıkları, tahsilat yapamadıkları vatandaşların ise otomobillerini zorla alarak sattıkları iddia edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da 1 yıldır vatandaşlardan silah zoruyla tahsilat yaptıkları, tahsilat yapamadıkları şahısların ise eşyalarını alarak sattıkları iddia edilen 18 kişi, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. İddiaya göre elinde çek bulunan ancak karşı taraftan alamayan şahıslar, tahsilat yapılması için örgüt lideri A.A. ve N.Z.'nin yanına geldi. Örgüt liderleri ellerinde çeki bulunan şahıslara belli bir ücret karşılığında tahsilatın yapılacağını söyledi. Şahıslar arasında yapılan anlaşmanın ardından mafya üyeleri, çekin üzerine yazılı bulunan şahısların yanına gitti. İddiaya göre çete üyeleri bazı şahıslardan silah zoruyla tahsilat yaparken, parayı alamadıkları şahsıların ise otomobillerini alarak sattıkları ortaya çıktı. Yaptıklarını daha da ileri götüren örgüt üyelerinin, otomobille eve giden bir vatandaşın yolunu keserek araçtan indirdikleri, şahsı bir iş yerine götürerek 2 gün boyunca dövdükleri ve otomobile el koydukları iddia edildi. İddiaya göre daha sonra otomobili satan örgüt, sattığı aracın parasını bir kısmını kendi aralarında paylaştı, diğer kısmını ise çeki kendilerine ileten şahsa verdi.

ROL İCABI DAYAK

Diğer yandan zanlıların emniyette verdiği ifadeler ise polisi bile şaşırttı. Çete liderlerinden A.A.'nın verdiği ifadede, ?Bazen tanımadığımız kişiler bizim yanımıza gelerek parasını alamadığı şahıslardan parayı bizim almamızı isterdi. Biz de belli bir ücret alarak parasını tahsil edeceğimizi söylerdik. Parayı tahsil edeceğimiz kişiyi dövmüş gibi yaparak başını sargı bezi ile kapatırdık. Dayak yemiş süsü vererek birkaç gün dışarıda gezmesini isterdik. Sonra da rol icabı dövdüğümüz şahıslarda para ve değerli olmadığını karşı tarafa söylerdik? dediği iddia edildi. Zanlıların, para tahsil etme bahanesiyle rol icabı birçok kişiyi dolandırdıkları da ortaya çıktı. Zanlıların genellikle merkez Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı, Hürriyet ve Esentepe Mahallelerinde bu işi yaptıkları öğrenildi.

İfadeleri alınmak üzere emniyete getirilen zanlıların evlerinde yapılan aramada 4 adet silah, 1 adet av tüfeği, kalem kamera ve sahte ehliyet ele geçirildi. Zanlıların, kalem kamera ile bazı vatandaşları tehdit ettikleri ve çektikleri görüntülerle müştekilere şantaj yaptığı belirtildi.

Zanlılar, ?Adam öldürmeye teşebbüs, nitelikli yağma, kasten yaralama, ikamet ve iş yeri kurşunlama, genel güvenliği tehlikeye sokma, suça azmettirme? suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber