16/12/2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da toplu açılış törenine katılacak. Erdoğan, daha sonra AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen akşam yemeğine iştirak edecek. (13.00-18.00)

DÜNYA

- ABD'nin Connecticut eyaletinde 27 kişinin ölümü ile sonuçlanan katliam sonrası halk hala normal hayata dönemedi. Hazin olaydan iki gün geçmesine rağmen olayın şokunu atlatamayan Newtown sakinleri, bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylüyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın da kasabayı ziyaret etmesi bekleniyor.

- Afganistan'daki Türk okullarına Devlet Başkanı Hamid Karzai tarafından devlet yüksek nişanı verildi.

GÜNCEL

- Suça karışan çocuklar, yaralama, hırsızlık ve uyuşturucudan işlem görüyor (Özel)

Emniyet ve jandarma birimlerine suç işlediği iddiasıyla getirilen çocukların; daha çok yaralama, hırsızlık ve uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, satmak, satın almak suçundan işlem gördüğü ortaya çıktı. Çocukların yüzde 37,7'si bir madde kullanırken, suça karışan çocukların büyük bölümü ilköğretim eğitimi görmüş.

- 12 Eylül darbesinin kurşununu, sırtında taşıyor (Özel)

12 Eylül 1980 askeri darbesini gerçekleştirenlerin yargılanmasına devam ediliyor. Ancak darbe döneminde yaşanan acıların izleri hala sürüyor. Bu acıları yaşayanlardan biri de Adnan Madak. 50 yaşında olmasına karşın Ankara 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Madak, 12 Eylül döneminde yapılan bir saldırıda üç yerinden kurşunlandı. İki kurşun bacağına isabet etti, bir kurşun da sırtına girdi. Madak, 12 Eylül darbesinden bu yana tam 32 yıldır sırtındaki bu kurşunla yaşıyor.

- Alışveriş merkezinden çocuklara içki ikramı (Özel)

Bir alışveriş merkezinde, alkollü içki firmalarının açtığı stantlarda müşterilere bedava içki dağıtıldı. Müşteriler arazında çocukların da olması ve birçoğunun alkollü içkilerden alması dikkat çekti.

- Osmanlı eserleri Swissotel'de müzayedeye çıkarılacak. Osman Hamdi Bey'in bir eseri de 1 milyon 800 bin liradan açık artırmaya sunulacak. (14.00

SPOR

- Spor Toto Süper Lig'de 16. hafta maçları İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Trabzonspor, Kardemir Karabükspor - Sivasspor, Orduspor - Medical Park Antalyaspor ve Galatasaray - Fenerbahçe karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (13.00-13.30-16.00-20.00)

- PTT 1. Lig'de 16. hafta maçları Samsunspor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Göztepe - Adana Demirspor, Torku Konyaspor - Şanlıurfaspor ve Boluspor - 1461 Trabzon karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (13.00-14.00-16.00-19.00)

- FIFA Dünya Kulüpler Kupası finalinde Corinthians - Chelsea, hakem Cüneyt Çakır'ın düdük çalacağı maçta, Japonya'da Yokohoma'da karşı karşıya gelecek. (12.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber