Davetiyeler, Köşk'e iade

Haber Giriş : 28 Ekim 2005 02:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na, eşlerinin başı kapalı olduğu için ?eşsiz' çağrı alan bazı AKP'li vekiller, davetiyeleri Çankaya Köşkü'ne iade edeceklerini söylediler
AKP'Lİ milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i protesto etmeye hazırlanıyor. Sezer'in, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na AKP'li bazı milletvekillerine ?eşsiz', bazılarına ?eşli' davetiye göndermesi tepkilere neden oldu.

Sezer'in, eşlerinin başı açık olduğu bilinen bazı AKP'li vekillere ?eşli', bazılarına ise ?eşsiz' davetiye göndermesi dikkat çekti. Sezer, Meclis Başkanı Bülent Arınç'a bu yıl da ?eşsiz' davetiye gönderdi. Eşi başörtülü olan CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım'a geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ?eşli' davetiye gitti.

Herkesin bayramı

Sezer'in YÖK Başkanı ve üyeleriyle birlikte sadece Ankara'daki üniversite rektörlerini ?eşli' davet ederken bu yıl Ankara dışındaki üniversite rektörlerine de ?eşli' davetiye göndermesi, AKP'li vekillerin tepkisine neden oldu. AKP Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, davetiyeyi Köşk'e göndereceğini belirterek, ?Cumhurbaşkanı, oğlunun, kızının düğünü olsa kimi isterse çağırır. Ancak bu Cumhuriyet Bayramı, herkesin bayramıdır. Böyle bir ayrım yapmaması ve eşlerimizi de çağırması gerekirdi? diye sitem etti.

Sezer'in, eşlerinin başının açık olduğunu bildiği milletvekillerine ?eşli' davetiye gönderdiği belirlendi. Eşinin başı açık olan AKP Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşdere'ye de ?eşli' davetiye gitti. Sezer, hemşehrisi Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak'a da ?eşli' davetiye gönderdi. Koçak'a 2003 yılında ?eşsiz' davetiye gelmiş ancak Koçak, Sezer'e sitemini ilettikten sonra davetiyeler ?eşli' gelmeye başlamıştı. 2 yıldır ?eşli' davetiye alan Koçak, ?Köşk'e eşimle birlikte gideceğim? dedi.

AKP Kars Milletvekili Selahattin Beyribey'e de davetiye ?eşli' geldi. Beyribey'e daha önceki iki yılda ?eşsiz' davetiye gelmişti.

Eşi açık, davetiye eşsiz

AKP Burdur Milletvekili Mehmet Alp'e ?eşsiz' davetiye geldi. Alp'in eşi Nilay Hanım'ın başı açık olmasına rağmen ?eşsiz' davetiye gelmesi dikkat çekti. ?Bizim de eşimiz var, bizim de çocuklarımız var? diye konuşan Alp, ?Benim eşim emekli öğretmendir. Bu tür ayrımın yapılması çok üzücü. Türkiye'de sınıflandırmaya doğru gidiliyor. Ne yapmamız gerekiyor bilemiyorum? diye isyan etti. Alp, Burdur'da olacağı için resepsiyona katılamayacağını ifade etti.

Eşim yoksa gitmem

AKP Malatya Milletvekili Münir Erkal da, eşsiz gelen davetiyeyle çağrıldığı davete katılmayacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı olan bir kişinin ülkenin tümünü temsil etmesi gerektiğine dikkat çeken Erkal, AB sürecinde bunların yanlış yorumlanabileceğini ifade etti.

AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay da, ?Eşli, eşsiz biz alışmışız? diye konuştu. Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da, ?Ben, İstanbul'da olacağım. İstanbul'da vatandaşla kucaklaşacağım. Önemli olan vatandaşla bayramı kutlamak? dedi.

AKP Siirt Milletvekili Öner Ergenç de, insanları başı açık ya da kapalı diye ayrım yapmanın doğru olmadığını belirterek, ?İnsanların bu şekilde kategoriye ayrılması doğru değil. Eşimin kabul görmediği bir yere ben de gitmem. Bu davranış çok çirkin? dedi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber