İdarenin çocuklara 'tacizle' suçladıkları görevde

Haber Giriş : 28 Ekim 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yedi ay önce İzmir Barbaros Çocuk Köyü'nde taciz iddiaları üzerine açığa alınan dokuz personel idari soruşturmada suçlu bulunmalarına rağmen Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya tayin edildi.

Türkiye, tıpkı bugün Malatya'yı konuştuğu gibi, yedi ay önce de İzmir Barbaros Çocuk Köyü'nde meydana gelen taciz olaylarını konuşuyordu.O dönemde bütün dikkatler İzmir Barbaros Çocuk Köyü'nün üzerindeydi. Olayla ilgili hem Savcılık hem de Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu soruşturma açtı. Adliye'de de davalar hala sürüyor.

Genel müdürlüğün açtırdığı soruşturmanın ise soru işaretleriyle dolu sonuçları var. İzmir Barbaros Çocuk Köyü'nde çalışanlar olay üzerine önce açığa alınarak, İzmir'den uzaklaştırılan SHÇEK çalışanları şimdi Ağrı'da, Şanlıurfa'da, Kars'ta, Gümüşhane'de, Bingöl'de görevlendirildi.

Yani SHÇEK görevlilerinin İzmir'deki çocuklarla çalışmaları uygun görülmedi.

İşte bu tasarruf üzerine birçok soru da kendiliğinden gündeme geliyor: Barbaros çocuk yurdunda görevliyken yaşanan olay üzerine tümü Doğu ve Güneydoğu'ya gönderilen SHÇEK elemanları suçlu muydu?
Suçluysa neden İzmir'den alınıp Güneydoğu illerine atandılar?
Suçsuzlarsa neden yerleri değiştirildi?
Yoksa bu personel sadece İzmir için mi sakıncalıydı?

Bütün sorular cevap bekliyor. Ancak skandal sırasında İzmir'de görev yapanlar şimdi İzmir'den uzakta, yine başka illerde çocuklarla ilgileniyor.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber