Edirne'de bin 149 öğrenciye okulda kahvaltı veriliyor

Edirne'de ?Okulumda besleniyorum projesi? kapsamında bin 149 öğrenciye okulda sabah kahvaltısı veriliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Valisi Hasan Duruer, Fevzi Paşa ilkokuluna giderek kahvaltı dağıtım proğramına katıldı.

Roman çocukların eğitim gördüğü Fevzi Paşa ilk okulundaki törene Edirne Valisi Hasan Duruer, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri dernek başkanı Turan Şallı katıldı. Proğramda Fevzi Paşa ilk okulundaki 135 öğrenciye sabah kahvaltı dağıtıldı.

Yapılan açıklamada, Edirne'de dezavantajlı çocukların eğitim gördüğü okullarda, dar gelirli ailelerin çocuklarının yoğun olduğu ve çocukların kahvaltı etmeden okula geldikleri tespit edildiği ve sosyal Yardımlaşma Vakıf Mütevelli Heyet Kararı ile ?Okulumda Besleniyorum Projesi' uygulamasının başlatıldığı belirtildi.

Proje kapsamında, Edirne merkezdeki Cumhuriyet İlköğretim Okulunda 425, Fevzipaşa İlköğretim Okulunda 135, Mimar Sinan İlköğretim Okulunda 260, Meriç İlköğretim Okulunda 134 öğrencisi olmak üzere toplam bin 149 öğrenci sabah kahvaltısından faydalanıyor. Sabah kahvaltısında simit, poğaça, kek, meyve suyu ve süt dönüşümlü olarak ders öncesi öğrencilere öğretmenlerin gözetiminde dağıtılıyor. Edirne'deki Bin 149 öğrenciye dağıtılan sabah kahvaltısının Aralık ayı ayı maliyeti 20 bin 156 TL olduğu öğrenildi.

Ayrıca Edirne'de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı faaliyetlerini yürüten Kirişhane, Umurbey Menzilahir ve Yıldırım Toplum Merkezi için aylık 710 bin TL, Yıldırım Toplum Merkezi için ise aylık 750 bin TL kira ödediği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber