Giresun Üniversitesi, Karadeniz'in barış elçisi oluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, "Giresun Üniversitesi olarak sloganımız ve temel felsefemiz, Karadeniz'in ve Karadeniz Bölgesi'in kıyıdaş ülkeleri arasında barışa, dostluk ve güvenliğe hizmet eden bir deniz ve bölge olmasıdır. ?Gresun Üniversitesi bu yaklaşımın öncülüğünü yapan uluslararası bir üniversite olacak' demiştim. Bu yolda hızla ilerliyoruz. Karadeniz havzasının parlayan yıldızı ve bölgenin Barış Elçisi olarak varlık göstermek istiyoruz." dedi.

Attar, rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, Karadeniz Havzası Üniversiteler Ağı tarafından "Karadeniz Bölgesindeki Akademik İşbirliğine Üstün Katkıda Bulunduğu" gerekçesiyle Giresun Üniversitesi'ne ödül verildiğini belirtti. Ödülü kendisinin katıldığı İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yapılan Akdeniz Üniversiteler Ağı Genel Kurul toplantısında, Giresun Üniversitesi adına ödülü aldığını vurgulayan Attar,?Giresun Üniversitesi Karadeniz'in parlayan yıldızı ve uluslararası bir üniversite olacağına dair sözümüz vardı. Çalışmalarımız sonucunda rektörlük görev süresinde daha bir sene tamamlanmadan bunu başardık. Giresun Üniversitesi uluslararası çok önemli bir ödüle layık görüldü. Bu son derece gurur verici ve hepimizi mutlu eden bir konu oldu." diye konuştu.

Rektör Attar, ödül töreninde kendisini en çok etkileyen olayın, Karadeniz Havzası Üniversiteler Ağı ve Akdeniz Üniversiteler Ağı'na üye 300'ü aşkın üniversite temsilcisinin yeraldığı toplantıda Giresun Üniversitesi'nin dakikalarca en iyi şekilde tanıtımının yapılması olduğunu dile getirdi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, "Yeni kurulan, daha çiçeği burnunda olan küçük ve çok yeni bir üniversiteyiz. Ancak çok büyük ve çok iddialı projelerle kendisini uluslararası arenada tanıtan bir üniversite durumuna geldik." diye konuştu.

"KARADENİZ, DOSTLUK, BARIŞ AYNI ZAMANDA DA SEVGİ DENİZİDİR"

Karadeniz Havzası'ndaki gelişmeleri yakından izlemek ve bu izlemeye de bağlı olarak bilgi üretmenin üniversitelerin bir gereksinimi olduğunu söyleyen Attar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz de Karadeniz'e kıyıdaş olan bir ilde bulunuyoruz. Kendimizi küçümsememeliyiz. Küçük Giresun ilinin de ne kadar iddialı ve jeopolitik açıdan dünya siyaseti açısından ne kadar önemli konuların ortaya konulduğu bir yer olduğunu göstermeye devam etmeliyiz. Karadeniz, dostluk, barış aynı zamanda da sevgi denizidir. Bu ilkeden yola çıkarak biz savaşarak değil, barış içerisinde iddialı politikalar yürütmenin mümkün olduğunu ortaya koymaya gayret ediyoruz. Globalleşen dünyada yaşanan çıkar çatışmalarına ve bölgesel anlaşmazlıklara rağmen Giresun Üniversitesi olarak sloganımız ve temel felsefemiz, Karadeniz'in ve Karadeniz Bölgesi'in kıyıdaş ülkeleri arasında barışa, dostluk ve güvenliğe hizmet eden bir deniz ve bölge olmasıdır. ?Gresun Üniversitesi bu yaklaşımın öncülüğünü yapan uluslararası bir üniversite olacak' demiştim. Bu yolda hızla ilerliyoruz. Karadeniz havzasının parlayan yıldızı ve bölgenin Barış Elçisi olarak varlık göstermek istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber