GASKİ'den uyarı: Sayaçları soğuktan koruyalım

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi(GASKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşları hava sıcaklıklarındaki ani düşüşler karşısında sayaçların koruma altına alınması konusunda uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havaların aniden soğumasıyla birlikte su sayaçlarının donma ve patlama risklerine karşı vatandaşların önlem almaları gerektiğini belirten GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, "Açık alanlarda bulunan sayaçların kalın yün kumaş, kauçuk, sünger ya da telis çuval parçaları ile sayaçların sıkıca sararak muhafaza altına alınması gerek. Ayrıca, sayacın bulunduğu yerde muhafaza sandığı var ise muhafaza sandıklarını talaş ile doldurulması gerekir. Muhafaza sandığı içerisine gübre konulmaması gerekir, çünkü oksit yapıcı nemli malzemeler tesisatın ömrünü kısaltacaktır." dedi.

Uslusoy, "Soğukların şiddetli olduğu zamanlarda vatandaşlarımıza musluklarını çok az bir şekilde açık bırakarak sayaçta veya tesisatta durgun su bırakmamalarını tavsiye ediyoruz. Donan sayaca ve tesisata hiçbir şekilde ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemeli. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, vatandaşlarımızın abone numaralarını bildirmek suretiyle GASKİ' ye müracaat etmeleri gerekmektedir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber