Meydan'da ikinci etap düzenlemeleri başladı

Trabzon Belediye'nin İskenderpaşa Mahallesi'ndeki eski tarihi binasına ek olarak yapılan binalar ile tarihi İskenderpaşa Camisi'ne sonradan eklenen yerlerin yıkımına başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meydan Parkı ikinci etap düzenlemeleri kapsamında yapılan yıkımların ardından alan bir bütün olarak yeniden düzenlenerek vatandaşların hizmetine sunulacak.

Vali Dr. Recep Kızılcık, yıkım alanındaki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Trabzon'un tarihi dokusunun ortaya çıkartılmasının son derece önemli olduğunu vurguladı. Kızılcık, ?Bu önemin sonucunda da Meydan Parkı düzenlenmesinin ikinci etabı için belediye eski binasına sonradan yapılan eklentiler yıkılıyor. Böylece hem tarihi belediye binası, İskenderpaşa Camisi ve İskenderpaşa Türbesi ortaya çıkacak. Bu alanda yapılacak çalışmalar ile Meydan Parkı bir bütünlük arz edecek." diye konuştu.

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da belediye eski binasını ve İskenderpaşa Camisi'nin sonradan yapılan ek binalarının yıkılmasıyla, alanın bir bütün olarak güzel bir görünüme kavuşturulacağını kaydetti. Tarihi eserler nedeniyle yıkım çalışmaların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü anlatan Gümrükçüoğlu, ?İkinci etap röleve proje çalışmaları Anıtlar Kurulu'ndan geçti. Restorasyon projesi ise Anıtlar Kurulu'na sunuldu. Kurulun onayının ardından Meydan Parkı ikinci etap düzenleme çalışmalarına başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber