Pastacı liseliler

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Anadolu Kız Meslek Lisesi Gıda Teknolojisi öğrencilerinin yaptığı pastalar piyasada büyük rağbet görüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşların özel günlerinde ikram edecekleri pastaları yaptırmak üzere Kız Meslek Lisesi'ni tercih etmesi öğrenciler kadar okul yönetimini de memnun etmeye başladı. Okul Aile Birliği Başkanı Nurullah Sert, piyasadan aldıkları siparişler sayesinde Gıda Teknolojileri Alanında okuyan öğrencilerin daha okulu bitirmeden para kazanmaya başladığını bildirdi. Döner sermaye sayesinde piyasaya sundukları pasta siparişlerinden öğrencilere de pay aktarıldığını kaydeden Sert, ?Öğrencilerimiz para kazandıkları için işlerini severek yapıyor. Piyasadan aldığımız siparişleri yetiştirmekte zorlanıyoruz. Vatandaşın özel günlerinde konuklarına ikram edecekleri pasta, kurabiye ve kekleri okulumuza yaptırması işlerimizin açılmasına vesile oluyor. Vatandaşlar sipariş üzerine yaptırdıkları pastaları misafirlerine gönül rahatlığı ile ikram ederken öğrencilerimizde para kazanmanın hazzını yaşıyor? dedi.

Simav Anadolu Kız Meslek Lisesi'nin 19 Mayıs 2011'deki 5.9 büyüklüğündeki depremden sonra TOKİ'nin yaptığı modern binasına taşındığına vurgu yapan Sert, ?Okulumuzla birlikte mutfağımız da yenilendi. Şu anda öğrencilerimizin kullandığı araç ve gereçler birçok il ve ilçede yok. Son teknolojik araç ve gereçlerle yaptığımız ürünlerin piyasada tutulması elbette bizlere gurur veriyor. Bu arada öğrencilerimiz de döner sermaye sayesinde okurken para kazanmanın hazzını yaşıyor? diye konuştu.

Öğrenci Esra Çelebi, ?Bu bölümü severek ve isteyerek seçtim. Çünkü hayata kısa yoldan atılmayı planlıyorum. Geleceğimi gördüğüm Gıda Teknolojileri Bölümünden bu yıl mezun olacağım. İşim şimdiden hazır. İlçemizdeki pastaneler bana mezun olur olmaz iş teklifinde bulundu. Bu bölümü seçtiğim için mutluyum? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber