Dolardırılacağını anlayınca polise gitti

İzmir'de, belediyeden işyeri izni almak isteyen bir kişi, zabıta amiri ile iş takipçisi olduğunu söyleyen bir kişiye toplam 7 bin 200 lira para verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolandırıldığını anlayınca parasını geri isteyen şahıs kendisine verilen çekin sahte olduğunu anlayınca polise gitti.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde M.L isimli şahıs bir evi işyerine dönüştürmek için belediye ile ilgili resmi sorunları gidermek için Karabağlar Belediyesi'nde görevli Zabıta Amiri M.L.D'den (53) yardım istedi. Zabıta amiri kendisinden yardım isteyen vatandaşı, işini halledeceğini söylediği E.A.'ya (50) götürdü. İşyeri belgesi için sorunları çözmesi için 10 bin liraya anlaşan taraflardan M.L, ilk etapta E.A'ya 5 bin lira, Zabıta Amiri M.L.D'ye bin 200 lira para verdi.

Aradan birkaç ay geçmesine rağmen henüz gereken belgeyi alamayan M.L, şahısları arayarak parasını tekrar istedi. Bunun üzerine E.A. isimli şahıs M.L'ye 5 bin liralık çek verdi. Hemen bankaya giden E.A, çekin sahte olduğunu öğrenince durumu polise bildirdi.

Harekete geçen polis, zanlılar E.A. ve M.L.D'yi gözaltına aldı. Daha önce ?dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçundan sabıkası olduğu belirlenen E.A'nın üzerinden namlusu açılmış kurusıkı tabanca ele geçirildi. Zanlılar işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber