Mustazaflar Cemiyeti'nden başörtüsüne özgürlük talebi

Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi üyeleri, hükümetin Milli Eğitim Yönetmeliği'ni eleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2012 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin seçmeli Kur'an ve siyer dersleri dışında başörtüsüne yasak getirdiğini savunan dernek üyeleri, yanlışın düzeltilmesini istedi.

Orhangazi Parkı'nda gerçekleştirilen eyleme çok sayıda dernek üyesi katıldı. Kadınların da destek verdiği eylemde konuşan Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şube Başkanı İsa Güvendik, Milli Eğitim Yönetmeliği'nin Kur'an ve siyer derslerini seçmeli hale getirilmesinin güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

Yönetmeliğin eğitimdeki yasakçı zihniyeti ortadan kaldırmadığını dile getiren Güvendik, seçmeli dersler dışında 'okul içinde başı açık' olunacağı ifadesine tepki gösterdi. Güvendik, şöyle konuştu: "Müslüman kız çocuklarının tesettürüne getirilen yasaklama, okullara seçmeli Kur'an ve siyer dersi koymanın da göz boyamadan öte bir anlam ifade etmediğini ortaya koymaktadır. Kur'an ve siyer dersinde isteyen kız öğrencilerin başlarını örteceği söyleniyor. Öğrencilerin okuyacağı Kur'an-ı Kerim, Müslüman kadın ve kızların örtünmelerini emretmiyor mu? Hayatı işlenen Hz. Muhammed (SAV) Müslüman kız ve kadınları örtünmeye çağırmıyor mu?"

Güvendik, hükümetten başörtüsünü her yerde özgür bırakmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber