Aile Destek Merkezi'ne kayıt başvuruları başladı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaptırılan Tatvan Aile Destek Merkezi'ne (TADEM) kayıt başvuruları başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadınların sosyalleşmesi, istihdam edilmesi ve girişimci olmasına destek vermek amacıyla 14 pilot ilde uygulamaya koyduğu proje çerçevesinde Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaptırılan Tatvan Aile Destek Merkezi'ne (TADEM) kayıt başvuruları başladı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, kadınların bir araya geleceği aile destek merkezlerinde birçok eğitim faaliyetinin yapılacağını belirtti. Erkan, ?Kadınlarımız, kızlarımız ve çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Geleceğimizi hazırlayan insanlara daha iyi hizmet vermek için hep yüksek hızla çalışacağız. Bu merkez kadınlarımızın, genç kardeşlerimizin bir araya geldiği mekan olmanın yanı sıra aynı zamanda birçok eğitim faaliyetinin de yürütüleceği bir yer olacak. Burası ailelerimizin mutluluğunu, huzurunu artıracak bir mekan olacaktır. Tatvan'da TADEM1 ve TADEM2 olarak başlayan merkezlerimizi yaygınlaştırıp; annelerimizin, genç kızlarımızın ve çocuklarımızın bu hizmetlerden faydalanması sağlanacağız" diye konuştu.

Tatvan Aile Destek Merkezi (TADEM) Sorumlusu Seval Koçak ise, merkez çalışanları olarak uzman kadro vasıtasıyla ailelere eğitim verileceğini belirtti. Koçak, ?Tatvan Aile Destek Merkezi; sağlıklı düşünebilen, sorunlarla başa çıkabilen ve kendini gerçekleştirebilen bireyler kazandırmayı amaçlıyor. Merkezimiz bünyesinde annelerimiz ve genç kızlarımıza aile ve mesleki eğitimlerimizde ahşap boyama, dikiş nakış, el sanatları, çocuk gelişimi, psikoloji destek sağlanacak. Merkez çalışanları olarak Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfımızın tespit ettiği aileleri bilgilendirdik ve kayıt başvurularını aldık. Ayrıca kayıt başvurularımız 30 Aralık 2012 tarihine kadar Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı ile TADEM kayıt başvuru bürolarımızda da devam edecektir? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber