Atık yağları okullarında biriktirdiler

Bir damlası tonlarca temiz su ve toprağı kirleten atık yağları okullarında biriktiren öğrenciler, hem çevreyi korudular hem de hediye olarak sıvı yağ aldılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güngören Belediyesi, sanayi ve işyerlerinin ardından konut ve okullarda da atık yağ toplamaya başladı. Bir ayda 1 tona yakın kullanılmış yağ toplayan belediye yetkilileri, öğrencilere çevre bilincini aşılamak için teşvik amaçlı projeler geliştiriyor. 5 litre atık yağ verene 1 litre kullanılmamış sıvı yağ hediye eden belediye yetkilileri, bir ayda 1 tona yakın atık yağ topladı. Kampanyaya ilgi gösterenlerin başında ise öğrenciler geliyor. Kemal Kaya İlköğretim Okulu öğrencileri, belediyenin kampanyası üzerine annelerinin kızartmalardan artan yağları kavanozları ve pet şişelere doldurup okula getirdi. Yaklaşık 200 kilo atık yağ toplayan öğrencilere belediye yetkilileri de hediye olarak sıvı yağ hediye etti.

ATIK YAĞ EV EKONOMİSİNE ANINDA DÖNÜYOR

Güngören'de 5 litre atık yağ verene 1 litre sıvı yağ kampanyasını duyan ev hanımları ise artık mutfaklarında atık yağ biriktirmeye başladı. Bilboardlarda gördüğü atık yağ toplama kampanyası sonrası 10 litre atık yağ topladığını belirten Rahel Kayakoparan, ?Atık yağların ne kadar zararlı olduğunu fark ettim. Atık yağı toplayabileceğimi gördüm. Annem ve akrabalarım dahil herkesi atık yağ toplaması konusunda bilgilendirdim. Belediyenin teşvik amaçlı olarak verdiği sıvı yağ ise beni çok şaşırttı? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber