Başkan Alaydın: Bitlis 2013'te şantiyeye dönecek

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, 2012 yılı değerlendirme toplantısı yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazetecilerle bir araya gelen Alaydın, ?Hiçbir şey dinlemeden hep Bitlis için çalıştık. Yarıda kalan çalışmalarımıza 2013 yılında devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl Bitlis şantiyeye dönecek.? dedi.

Kentte içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının ihale edildiğini kaydeden Alaydın, Bitlis'i modern bir şehir olarak dizayn edeceklerini söyledi. Alaydın, "Yaz ayında 50 milyon gibi bir parayla ilimiz dizayn etmeye çalışacağız. Tatvan ve Güroymak ilçeleri aldı başını gidiyor. Bitlis'teki yatırımlar Tatvan'a Güroymak'a kayıyor deniliyor. Bu benim suçum değil hepimizin suçudur. Eğer Bitlis ilçelerle yarışamıyorsa ve bazı şeyler geç yapılıyorsa bu sıkıntılara neşter vurmayan hepimizin suçu var.? dedi.

'BELEDİYENİN PERSONEL GİDERİNİ YÜZDE 80'DEN YÜZDE 30'A DÜŞÜRDÜK'

Belediye Başkanı Fehmi Alaydın sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bizim görev sürecimizden önce Bitlis Belediyesi personel giderleri gelirin yüzde 80'ni kaplıyordu. Ama şuan bizim dönemimizde personel gideri yüzde 30'un altına inmiş durumda. Bu güzel bir başarı geriye kalan yüzdelik dilim hizmet olarak vatandaşa dönecek. Bizim belediye olarak yaptığımız birçok hizmet var. Bu çalışmalarımız görünür tarafı yaz ayında ortaya çıkacaktır ve Bitlis yaz ayında tamamen yeniden inşa edilmek üzere şantiye şehri haline gelecektir. Bu aralarda sıkıntılar olacak. Vatandaşlarımızda modern bir şehir istiyorlarsa bu sıkıntılara sabredip bize yardımcı olmalılar.?

'MİLLETVEKİLİ ZENDERLİOĞLU'NUN İDDİALARI ASILSIZ'

?Yapılan birçok güzel çalışmayı göremeyen bazı siyasetçilerimize buradan seslenmek istiyorum.?diyen Başkan Alaydın, Barış ve Demokrasi Partisi Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'nun geçen hafta Meclis'teki bütçe görüşmelerinde Bitlis Belediyesi ile ilgili ortaya attığı iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber