GÜNÖDER: Hürriyet ile anarşi arasındaki çizgi göz ardı edilmemeli

Giresun Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği (GÜNÖDER), ODTÜ'de yaşanan olaylar etrafında süren tartışmalarda, hürriyet ile anarşi arasındaki çizginin göz ardı edilmemesi gerektiğinin bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernekten yapılan açıklamada, "Eğitim-öğretimin sağlıklı biçimde yürütülmesini engelleyecek girişimlerle, öğrencilerin şiddet eylemlerine yönelmelerinin veya yöneltilmelerinin ülkemize ve insanlığa zarar vereceğinin bilinmesi gerekmektedir." denildi.

GÜNÖDER, tarafından yapılan yazılı açıklamada, 18 Aralık 2012 tarihinde ODTÜ'de yaşanan olaylar değerlendirildi. Açıklamada, üniversiteler, hür düşüncenin üretimi, yaşaması ve gelişimi için en uygun zeminler olduğuna işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi: "Bu bakımdan gerek öğretim elemanları gerekse öğrenciler için her sahada düşünce özgürlüğü ortamının bulunması, üniversite kavramının içeriği gereği evrensel ölçüde bir zorunluluktur. Elbette bu özgürlük, toplanmayı da, düşünceyi anlatmayı ve yaymayı da içerebilir. Dahası toplumun geneli için geçerli olan demokratik haklar kapsamında, toplanma, protesto etme gibi haklar, üniversiteler için de geçerli olmalıdır. Bununla birlikte, bu haklarım kullanılma biçimi noktasında, toplum-kamu düzeni ve diğer insanların haklarının gözetilmesi de o derecede önemlidir. 18 Aralık 2012 tarihinde ODTÜ'de yaşanan olaylar etrafında süren tartışmalarda, hürriyet ile anarşi arasındaki çizginin göz ardı edilmemesi gerektiğinin, eğitim-öğretimin sağlıklı biçimde yürütülmesini engelleyecek girişimlerle, öğrencilerin şiddet eylemlerine yönelmelerinin veya yöneltilmelerinin ülkemize ve insanlığa zarar vereceğinin bilinmesi gerekmektedir.

Bahse konu olayların, Türkiye'nin uzun yıllardan süzülüp gelen, ortak bilim ve teknoloji birikiminin meyvelerinden biri olan Göktürk-2 Uydusu'nun uzaya gönderilmesine ilişkin bir program zamanında yaşanması, ayrıca üzücü olmuştur. Ülkemizin uzay ve havacılık alanındaki başarılarının bu gibi olaylarla gölgelemesinin bu konularda emek sarf etmiş tüm bilim ve teknoloji insanlarını üzmüş olacağından kuşkumuz yoktur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber