MATAB, çevre koruması çalışmasıyla kalite belgesi aldı

Manavgat Çevre Koruma Turizm Alt Yapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB), çevrenin korunması, atık bertarafı, içme suyu hatları yenilemesi ve Titreyengöl'de yeniden deniz suyu karışımına yönelik çalışmalarıyla ISO 9001:2008 belgesini almaya hak kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MATAB Başkanı Recep Barut, yaptığı açıklamada, aldıkları sertifikanın 3 yıl geçerliliği olduğunu bildirdi. Belgenin MATAB'ın hizmet kalitesini artırmaya yönelik olduğunu belirten Barut, her türlü altyapı ve çevre sorunlarını çözüme kavuşturmak için 'önce insan' diyerek çalışma yaptıklarını söyledi.

Barut, "Kurumumuz her türlü alt yapı ve çevre sorunlarına yönelik çalışmasını insan odaklı yapıyor. Hizmet anlayışının gelişimini sağlayarak yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyor. İnsan odaklı çevrenin korunmasına yönelik etkin hizmet vermenin yolu kurumsallaşmadan geçiyor." diye konuştu.

MATAB ÇEVRE KORUMA ÇALIŞMALARI

Türkiye'de 440 birlikte sadece üçü turizm altyapı birliği hizmeti veriyor. Bunlardan biri de Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan MATAB. MATAB, dünyaca ünlü Titreyengöl'de deniz suyunun, göl tatlı suyunun karışmasındaki engelin kaldırılması için 1 milyon lira tutarında denizde göle boru döşemesi yaptı. Deniz suyunun göle karılmasıyla birlikte 15 yıldır titremeyen Titreyengöl yeniden titremeye başladı. Gölün titremesi ve gölde balçık birikmesinin son bulmasıyla konaklama tesislerini rahatsız eden sivrisinek oluşumu sona ermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber