Manisa'da engelli çiftin çocuk sevinci

Manisa'da engelli olan Ummuhan ve Halil İbrahim Borçin çiftinin ikinci çocukları Emir Süleyman, zor bir gebelik sürecinin ardından sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'da engelli olan Ummuhan ve Halil İbrahim Borçin çiftinin ikinci çocukları Emir Süleyman, zor bir gebelik sürecinin ardından sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.

Kalça kemiğinden engelli olan Ummuhan Borçin, ilk çocuklarını 20 yaşında trafik kazasında kaybetmiş. Tekrar çocuk yapmaya karar veren Ummuhan ve Halil İbrahim Borçin çifti ikinci çocuklarını ManisaÖzel Sekiz Eylül Hastanesi'nde sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdi. Bütün zorluklara rağmen yeniden çocuk sahibi olmak isteyen Ummuhan Borçin, Özel Sekiz Hastanesi'ne giderek kadın ve doğum hastalıkları uzmanlarıyla görüştü. Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Dr. Vildan Ürk ve Dr. Erdal Yermez, 9 ay boyunca Ummuhan Borçin ile yakından ilgilendi. Çeşitli tedaviler sonucunda 3 bin 500 gram ağırlığında Emir Süleyman'ın sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Vildan Ürk, "Aile 20 yaşındaki ilk çocuklarını trafik kazasında kaybetmişti. Ummuhan hanım yeniden gebe kalıp 2. çocuğunu dünyaya getirmek istedi. Bize başvurduktan sonra gebeliği süresince belli tedaviler uyguladık. Belli bir rahatsızlığı olmasından dolayı zor bir gebelik süreci geçirdi. Sürekli kendisini kontrol altında tutuldu." dedi. Ummuhan Borçin'in ilk çocuğunda olduğu gibi ikinci çocuğunu da sezaryenle doğurduğunu söyleyen Dr. Vildan Ürk, "Engelli olmasına rağmen 3 bin 500 gram ağırlığında sağlıklı bir çocuk dünyaya getirdi. Aylık takiplerini gözlemleyeceğiz." diye konuştu.

Zor şartlara rağmen Emir Süleyman'ı dünyaya getiren Ummuhan Borçin, "Hayata kütüğümüz bir anda 2. çocuğumuzu dünyaya getirdik. Çok güzel bir duygu. Bizleri yeniden hayata bağlayacak. Bize bu mutluluğu yaşatan Özel Sekiz Hastanesi'ne ve doktoralarını çok teşekkür ediyorum." dedi. Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız da hastane yönetimine teşekkür ederek onlara çiçek takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber