27 Aralık 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 27 Aralık 2012 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde, saat 11.00'da TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri töreni düzenlenecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'da Sincan 1. OSB'de, ASO 49. Yıl Başarı Ödülleri törenine katılacak, saat 14.00'da Başbakanlık Resmi Konut'ta ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ı kabul edecek, saat 19.30'da AK Parti Genel Merkezi'nde Mehmet Akif Ersoy'u anma programına katılacak.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 09.45'te İç Koordinasyon ve Uyum Komitesi toplantısına katılacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 12.00'da Stratejik Düşünce Enstitüsünün toplantısına katılacak, saat 14.30'da Ankara Palas'ta ''vize muafiyeti'' konulu, bakanlıkları arası koordinasyon toplantısına katılacak, saat 17.00'da Sudan Dışişleri Bakanı Ali Karti ile görüşecek, saat 18.00'da Karti ile ortak basın toplantısı düzenleyecek, saat 18.30'da konuk Bakan onuruna akşam yemeği verecek.

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, saat 15.00'da federasyon başkanları ödül törenine katılacak.

- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, saat 11.00'da Haliç Kongre Merkezi'nde Suriye için düzenlenen yardım kampanyasının basın toplantısına katılacak.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan saat 19.00'da Dış Ticaret Kompleksi'nde Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) yılbaşı kokteyline katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Türkiye İstatistik Kurumu, saat 10.00'da yıllık sanayi ve hizmet istatistikleri, 2010 bültenini yayımlayacak.

- Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile TUSAŞ Motor Sanayii AŞ arasında, saat 16.00'da ANKA insansız hava aracına özgün yerli motor geliştirmek için protokol imzalanacak.

- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, saat 14.00'da 4. toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapacak.

- Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal'ın başkanlığında, saat 14.00'da ?Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu? Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen binasında toplanacak.

- Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 93. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, saat 09.00'da Anıtkabir'de tören düzenlenecek, saat 13.15'te Atatürk'ün karşılandığı yer olan Keklikpınarı'nda tören düzenlenecek, saat 19.00'da Sheraton Otel'de resepsiyon verilecek.

- Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı, saat 19.00'da Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla bale gösterisi yapacak.

- Mamak Belediyesi, saat 19.00'da Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 93. yıl dönümü dolayısıyla Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde ?Gelenekselden Evrensele Folklorik Dans Gösterisi? düzenleyecek.

- Ankara Kulübü Derneği, saat 19.30'da Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 93. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Ankara Resim Heykel Müzesi'nde ?Atatürk Ankara'da Kutlama Gecesi? düzenleyecek.

- AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı, saat 18.30'da Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 76. yılı nedeniyle parti genel merkezinde program düzenleyecek.

- Evrensel Hafızlar Derneği üyeleri, saat 10.30'da Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 76. yılı nedeniyle Tacettin Dergahı önünde anma programı düzenleyecek.

- Türkiye Öğrenci Konseyi, saat 11.00'da üniversitelerin durumu ve yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- DİSK üyeleri, saat 12.30'da Milli Kütüphane arasında toplanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürüyecek. Grup, burada basın açıklaması yapacak.

- TMMOB Ankara İL Koordinasyon Kurulu üyeleri, saat 17.30'da Mithatpaşa Postanesi'nden milletvekillerine yeni yıl kartları gönderecek. Grup, daha sonra Konur Sokak'a yürüyecek.

- ODTÜ'lü öğrenciler ve Türk Tabip Odası üyeleri, saat 12.30'da ODTÜ Kampüsü içindeki hazırlık binası önünden Devrim Stadyumu'na yürüyecek.

- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, saat 11.00'da İçişleri Bakanlığı ve Maraş Valiliği hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacak.

- Harley-Davidson Ankara'nın açılışı, saat 18.30'da yapılacak.

- Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıl dönümü nedeniyle, saat 14.00'da77. Büyük Atatürk Koşusu yapılacak.

- Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy'un 76. ölüm yıl dönümü sebebiyle saat 09 00'da Edirnekapı şehitliği Mehmet Akif Ersoy'un mezarı başında anacak, saat 10.30'da Ali Emiri Kültür Merkezi'nde anma programı düzenleyecek, saat 14.30'da Sabahattin Zaim Üniversitesi konferans salonunda panel düzenleyerek bir dizi etkinlikte bulunacak.

- Bir grup hukukçu, saat 09.00'da Silivri'de devam Ergenekon davasına katılacak.

- Bir grup sivil toplum kuruluşu, saat 11.00'da Haliç Kongre Merkezi'nde Suriye için düzenlenen yardım kampanyası için basın toplantısı düzenleyecek.

- UHİM, saat 11.00'da Üsküdar Balaban Tekkesi'nde Mısır'ın Anayasa Referandum süreci ile ilgili raporu kamuoyu ile paylaşacak.

- Uludere'de yaşanan olayla ilgili, Beyoğlu Tophane Tütün Deposu'nda fotoğraf sergisi düzenlenecek.

- SES, saat 12.15'te Çapa Tıp Fakültesi öğrenci kantini önünde İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söyletin ODTÜ'lü öğrencileri ve ODTÜ yönetimini kınaması nedeniyle protesto edecek.

- Anadolu Gençlik Derneği, saat 13.00'da İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Ana Kapı önünde "Ahlak ve Maneviyat Tahribatına Hayır, Noeli Kutlamıyoruz" konulu bir eylem ve basın açıklaması yapacak.


Cihan Haber Ajansı Gündemi

?Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde yapılacak TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri törenine katılacak. (11.00)

?Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sanayi Odası 49. Yıl Başarı Ödülleri Töreni'ne katılacak. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ı Resmi Konut'ta kabul edecek olan Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı'nın AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği Mehmet Akif Ersoy'u anma programına da katılacak. (11.00?14.00?19.30

POLİTİKA

?KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi için Şırnak'ta cenaze töreni yapılacak

?Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İzmir'de Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'Geleneksel Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni'ne katılacak. Ardından ise AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek. (14.00 ? 15.30)

?Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 'Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar' projesinin İstanbul Ceylan Intercontinental Oteli'deki basın toplantısına katılacak. (14.00)

?CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya'da Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile organize sanayi bölgesindeki bazı fabrikaları ziyaret edecek.

?Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Kars'ta, Kağızman Anadolu Lisesi ve Site Telekom Çağrı Merkezi açılış törenlerine katılacak. (10.00-14.00)

GÜNCEL

?Tatil merkezlerinde sentetik uyuşturucu talebi artıyor (Özel)

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin raporuna göre Türkiye'ye giriş yapan ecstasy tabletler iç pazardaki talebi karşılamaya yönelik. Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında bulunan tatil merkezlerinde yaz aylarının başlamasıyla sentetik uyuşturucu arzında önemli bir artış görülüyor

?Ergenekon davasında sanıkların yargılanmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

?Oda TV davasında sanıkların yargılanmasına İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

?İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın ortak çağrısıyla başlatılan ve 200'e yakın sivil toplum kuruluşunun desteklediği ?Suriye İçin Bir Ekmek' kampanyası; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez' in katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. (11.00)

?Antalya Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nde okumak için bu şehre gittikten sonra kaybolan Uğur Bal'ın cenazesi Bursa'da toprağa verilecek. (12.00)

?İran Dışişleri Bakanlığı Genel Diplomasi ve Medya Merkezi Başkanı Ramin Mehmanperest, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensupları ile bir araya gelecek. (13.00)

EKONOMİ

?Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Konferans Salonu'nda toplanacak. Toplantının ardından 2013 yılında uygulanacak olan asgari ücret açıklanacak. (14.00)

DÜNYA

?Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, SDE'de 2012'de Türk Dış Politikası ve Gelecek Ufku konulu konferans verecek. Ankara Palas'ta AB Vize Muafiyeti konulu Bakanlıklar arası koordinasyon toplantısına katılacak olan Bakan Davutoğlu, Sudan Dışişleri Bakanı Ali Karti ile başbaşa görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Bakan Davutoğlu, daha sonra Sudan Dışişleri Bakanı Ali Karti onuruna akşam yemeği verecek. (12.00- 14.30?17.00?18.00?18.30)

?Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu, İstanbul'da basın toplantısı yapacak. (13.00)

?Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Lahdar İbrahimi, Suriye lideri Beşşar Esed'le görüşmesinin ardından 29 Aralık'ta Moskova'ya geliyor. İbrahimi'nin ziyareti öncesi ise Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat Rusya'ya geldi. Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamel Amr da bugün Moskova'da olacak.

?Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

?Tunus Başbakanı Cibali Cihan'a konuştu

Arap Baharı'nın ilk başladığı ülke olan Tunus'un Başbakanı Hammadi Cibali, halk ayaklanmalarının bir iktidarın daha sonunu getirmeye yakın olduğu Suriye'de muhaliflere 'masaya oturmayın' çağrısı yaptı. Tunus'ta uzun yıllar yasaklı olan ve Zeynel Bin Abidin'in devrilmesinden sonra siyasi hayatına yeniden başlayan En Nahda hareketinin de genel sekreteri olan Cibali, "Diktatörlerle masaya oturmanın bir faydası yok. Bu sadece, durumu kontrol edebilmeleri için onlara zaman kazandırır." dedi.

KÜLTÜR-SANAT

?Irak'ın Süleymaniye şehrinde düzenlenen Uluslararası Kürt Filim Festivali'nde dereceye girenlere ödül verilecek.

SPOR

?Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara'da federasyon başkanları ödül törenine katılacak.(15.00)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber