TRT'de kriz yönetimi başlıyor

Haber Giriş : 02 Kasım 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında önemli bir kararname imzaya açıldı. Toplantı sonunda bakanların imzaları tamamlandı ve kararname Çankaya Köşkü'ne gönderildi. Bu, yaklaşık 8 bin personelin çalıştığı ama bütün Türkiye'nin yakından takip ettiği bir kuruma yapılacak atamaya ilişkin kararnameydi. Bakanlar Kurulu, TRT Genel Müdürlüğü için RTÜK tarafından kendisine gönderilen üç isim içinden İbrahim Şahin'i seçerek Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sundu. Bu gelişmeyi de biz buradan duyurmuş olalım.

Hükümet böylece 3 Kasım'dan sonra iktidara geldiği günden bu yana hep başına dert olan TRT'ye ciddi anlamda el atmış olacak. Başbakan Erdoğan, büyük umutlarla Şenol Demiröz'ü getirmiş üstelik Çankaya nezdinde büyük güçlükleri yoğun kulislerle aşabilmişti. Ancak Demiröz döneminde TRT gündemden hiç düşmedi.

Hükümet, yeni kararnamesiyle TRT'nin önemini kavrayarak, ne kadar zor yönetilen bir yapı olduğunun farkına varmış olduğunu gösterdi. Şahin, asla ideolojik bir atama değil. Bu atamanın isabetini sanırım çok kısa sürede tüm TRT çalışanları da yakından yaşayacak ve kabul edecektir.

İbrahim Şahin bir hukukçu. İlk kaymakamlık deneyimini 1987'de yaşayan ve ardından İçişleri Bakanlığı hukuk müşavirliğine getirilen Şahin, bir kriz yönetim uzmanı.

Şahin İçişleri Bakanlığı Kriz Merkezi Başkanlığı görevinde bulundu. Bir süre Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın danışmanlığını yapan Şahin asıl kariyerini PTT Genel Müdürlüğü döneminde gerçekleştirdi. PTT'de başarılı bir yönetim sergileyen Şahin buradaki performansı nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın da dikkatini çekti. Erdoğan, son iki yıl içinde üç dört ayrı etkinlikte Şahin'i isim vererek PTT'deki başarılarından dolayı övdü. Biz de PTT'nin gerek mali tablolalarının, gerek idari yapısının Şahin döneminde nereden nereye geldiğini gazeteci gözüyle takip etme imkanı bulduk. Şahin, nisan ayında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'na getirilmişti. Yeni koltuğuna daha tam ısınamadan Hükümet, O'na bu kez ?ateşten gömlek? giydirmeye karar verdi.

Şahin'e sürpriz oldu...

Haberi ilk duyduğumda telefonla aradığım İbrahim Şahin de biraz şaşırmıştı. Belli ki beklemediği bir gelişme oldu. Ancak her zamanki görev adamı tavrıyla ?ne takdir edilirse yerine getirmeye çalışırız? dedi. Dün yine telefonda görüştüğümüz Şahin'in yeni görevinin heyecanını yaşamaya başladığı anlaşılıyordu. Şahin, ne kadar zor bir işin altına girdiğinin de farkında.

Ankara'daki gazeteciler TRT'nin bu anlamdaki önemini bilirler. Düşünün ?oradaki arkadaşlar hem gazeteci hem bir anlamda devlet memuru? statüsündeler. Dünyanın her yerine yayın yapılıyor. Tüm gözler üzerinizde. İşte tüm bu faktörler TRT Genel Müdürlüğü'nü bir ateş parçası haline getiriyor. Başbakan'a çok yakın bir isim olan Şenol Demiröz'ün yaşadıkları da bunun örneği. Ama tanıdığımız İbrahim Şahin bu işin üstesinden gelecektir. Çünkü Şahin'in kendine özgü bir yönetim tarzı var. Bu kadar iddialı konuşabiliyoruz çünkü Şahin'i tanıyoruz. Son üç yılda, kamuoyunun gündemine gelmeyen pek çok olayda Bakan Binali Yıldırım'la birlikte ?kriz yönetimi? sergilediler. Eminim, hükümet de Çankaya Köşkü de şimdi TRT söz konusu olduğunda rahat bir nefes alacak.

İsmail Küçükkaya/akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber