TSK'dan 10 AB başlığı talebi

Haber Giriş : 02 Kasım 2005 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri, 10 fasılda AB müzakere sürecine katılmak istiyor. Ancak Başmüzakereci Ali Babacan'ın listesinde Savunma Bakanlığı için sadece iki başlık bulunuyor.

3 ekimde Avrupa Birliği ile müzakerelerin başlamasının ardından, tüm bakanlıklar ve devlet kurumları hangi başlıklarda müzakerelere katılmak istediklerini hükümete bildirdiler.Bunların arasında Milli Savunma Bakanlığı aracılığı ile taleplerini ileten askeri kurumlar da var. Askeri yetkililer, 10'un üzerinde müzakere başlığı altında sürece katılmak istediler.

Askerlerin müzakere isteği

Eğitim ve kültür
Ulaştırma
Kamu alımları
Ortak savunma ve güvenlik politikası
Diğer

Ancak Başmüzakereci Ali Babacan'ın sürece ilişkin bilgi verdiği basın toplantısında ilan edilen listeye göre askerler sadece rekabet politikası ve dış politika, ortak güvenlik ve savunma politikası başlıklarında sürece dahil edilecek. Talep edilen konu başlıkları arasında yer alan eğitim ve kültür konusunda ise tarama toplantılarına askeri yetkililer katılmadı.Yetkililer her konu başlığının ayrı ayrı değerlendirildiğini ve Savunma Bakanlığı görevlilerinin kendilerini ilgilendiren başlıklarda müzakerelere katılmasının da kararlaştırılabileceğini ifade ediyor.AB'ye üyelik süreci kapsamında, Türkiye mevzuatının AB müktesebatına uyumunu saptayacak olan tarama süreci 20 ekimde bilim ve araştırma başlığı ile başlamıştı.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber