İzmir'de Acil Servis Hasta Okulu açıldı

Türkiye'de ilk kez İzmir'de tıbbi müdahale gerekmediği halde sıklıkla acil servise gelerek çalışmaları aksatan hastaları önlemek için ilginç bir çözüm bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kronik rahatsızlıkları bulunanlar ya da herhangi tıbbi bir müdahale gerekmediği halde acil servise intikal eden vakalar Türkiye'de ilk kez İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hayata geçirilen proje ile Acil Servis Hasta Okulu'na gelerek bilgi sahibi oluyorlar. Böylece hem hastalar hem de hasta yakınları acil servise gelmeden önce yapmaları gereken tıbbi müdahaleler konusunda bilinçlendiriliyor.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hızlı müdahalenin hayat kurtardığı acil serviste gereksiz hasta meşguliyetini önlemek amacıyla Acil Servis Hasta Okulu açıldı. Hastalarla ilgili tüm kayıtları tek tek inceleyen acil servis hekimleri, doktor müdahalesine gerek olmamasına karşın neredeyse haftada 4-5 kez acil servise gelen kişileri belirleyerek, söz konusu rahatsızlıklara ilişkin bilgi aktarımında bulunuyorlar. Uygulamayı hayata geçiren hastanenin Acil Klinik Şefi Dr. Erol Ünlüer, projede özellikle toplumda en sık rastlanan hastalıklar konusunda bilgilendirmeler yapıldığının amaçlandığını belirtti.

Projenin Türkiye'nin tüm illerindeki sağlık kuruluşlarına örnek olmasını istediklerini kaydeden Dr. Erol Ünlüer, ?Amacımız kendi bölgemize bağlı hastalar ve hasta yakınlarını eğitmek, hastalıkları konusunda arkadaş olmaları ve hekimler hasta arasındaki bilgi köprüsünü her anlamda açık tutabilmek ve acil servis meşguliyetini en aza indirgemekti. Özellikle toplumda sık rastlanan hastalıkları seçiyoruz. İlk aşamadaki dersimiz ?diyabete' oldu. Yaklaşık 30 hasta ve hasta yakınına ilgili uzmanlarımız eşliğinde iki saate yakın bilgi alışverişinde bulunduk. İlerleyen zamanlarda Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçerek Türkiye'nin diğer illerinde de uygulamanın benzeri için girişimlerimiz olabilir? şeklinde konuştu.

16 yıldır diyabet ve tansiyon hastası olan Aysel Kılınç, söz konusu proje hakkında görüşlerini aktararak, ?Haftada 2-3 gün acil servise geliyordum. Neredeyse acil servisin abonesi oldum. Ancak söz konusu eğitime geldiğimde bilmediğimiz birçok detay ile karşılaştık? dedi.

Aysel Kılınç'ın kızı Arzu Kılınç da hasta yakını olarak bilgi sahibi olduğu Acil Servis Hasta Okulu'nun örnek oluşturması çağrısında bulunarak, ?Annem uzun yıllardır şeker hastası. Bu okulda hasta yakını olarak bilmediğimiz birçok konu ile karlaştık. Örneğin annemi şekeri düştüğü zaman ne yapmalıyız? Şeker hastalarının meyve tüketimi konusunda nelere dikkat etmeli? Buna benzer birçok detay konusunda öğrendiklerimiz ile acil servise gelmeden de yapabileceklerimiz konusunda bilinçli olmak beni ve annemi mutlu etti? diye konuştu.

Hem diyabet hastası hem de söz konusu rahatsızlığa ilişkin hasta yakını olan Nejla Rodos da proje ile bilinçli olarak hareket etmenin memnuniyetini yaşadığını ifade ederek, ?Bilginin kötüsü olmaz. Her geçen gün değişiyor ve değişime açık olmalıyız. Çok doğru bildiğimiz bilgilerin dahi zamanla değiştiğini görüyoruz. Kendi adıma çok mutluyum. Hastalığımın bana verdiği zararları bilmeme rağmen daha bilinçli hareket etmek bizi memnun ediyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber