Zirve Üniversitesi 'Altın Yunus' ödülüne layık görüldü

Gaziantep Zirve Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü, eğitimdeki kalitesinden dolayı Türkiye'nin deniz ödülü olan 'Altın Yunus' ödülüne layık görüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz Ticaret Gazetesi'nin 29. yılı münasebetiyle düzenlenen gecede, Zirve Üniversitesi, denize kıyısı olmayan bir şehirde denizcilik eğitimi veren ilk üniversite olması sebebiyle denizcilik eğitiminde yakaladığı başarıdan dolayı 'Altın Yunus' ödülünün sahibi oldu.

Türk denizcilik sektörüne, dünya ve ülke genelinde yapmış oldukları katkılarından dolayı, sektörün başarılı kişi, kurum ve kuruluşlarının ödüllendirildiği geceye Zirve Üniversitesi'ni temsilen Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Taşdemir ve Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Nohut katıldı. Ahmet Taşdemir, 2010 yılında denizcilik eğitimi vermeye başladıklarını ve kısa süre içerisinde gerekli alt yapılarını oluşturarak yeterlilik belgesini alarak eğitimde başarı yakaladıklarını belirtti.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adnan Kısa, Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan laboratuvarların Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan tarafından hediye edildiğini ifade etti. Rektör Kısa, ?Bu simülasyon odası ile Zirve Üniversitesi'nin bu bölgede bilimsel referans merkezi olmasına teşvik edildi. Öğrencilerimizin 50'den fazla ülkede staj yapmalarına olanak sağlayarak böylelikle ülkemizin deniz ve insan gücü alanında yetişmesinde katkı sağlamış oluyoruz.? dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ortak projeler yürüttüklerini belirten Kısa, ?Yaptığımız çalışmaların sonunda böyle ödüllendirmek gurur verici. Dünya ticaretinin yüzde 90'ı deniz yolu aracılığıyla yapıldığı günümüzde denizcilik bölümünün önemi ortaya çıkıyor.?diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber