Sarıkamış şehitleri için Mevlid-i Şerif okutuldu

Sakarya Tasavvuf Musikisi Kültürünü Tanıtma, Yaşatma ve Sosyal Yardım Derneği tarafından Sarıkamış şehitleri ve İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevlit programına Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz Müftüler, din görevlileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Vali Büyük, yaptığı konuşmada, şehitlerin ve milli şairimizin hatırlamasına vesile olan mevlit programını düzenleyenlere teşekkür etti. Büyük, "Gençlerimizin, insanımızın kültürüyle barışık hale gelmesi, onun mahfazası etmesi konusunda titizlik gösterilmesi memnun edicidir. Ben böyle güzel bir topluluk ve güzel bir mecliste, bir arada şehitlerimiz için yapılan geceyi düzenleyenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Derneğin Onursal Başkanı Adil Yıldız, "Şehitlerimiz bu vatanı bizlere emanet etmişler bizlerde onları ancak dualarla yad edip hatırlayabiliyoruz. Sarıkamış şehitlerimizin yıldönümü ve istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'unda vefatının yıldönümü münasebetiyle anmak istedik." diye konuştu.

Programda Kur'an-ı Kerim okunmasının yanında ilahiler de seslendirildi. Ayrıca minik semazenlerde bir gösteri yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber