Simit satıcılığından genel müdürlüğe

Haber Giriş : 05 Kasım 2005 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göç ettikleri Diyarbakır'da öğrencilik yıllarında simit satıp boyacılık yapan Veysi Ayus 24 yıl önce sayaç okuma görevlisi olarak işe başladığı DİSKİ'nin zirvesine geldi

YILLARCA sokakta çalışarak ailesine destek olduktan sonra 24 yıl önce sayaç okuma görevlisi olarak belediyede işe başlayan ve tüm kademelerde çalışan DİSKİ Genel Müdürü Veysi Ayus, başarı öyküsüyle takdir ediliyor.

Ayus, köy ağası olan babasının kan davası nedeniyle Çınar İlçesi'ndeki köylerini terk etmesiyle 1 yaşındayken Diyarabakır'a göç ettiklerini, babasının birkaç yılda birikimlerini tüketmesiyle de çocukluk yıllarının yokluk içinde geçtiğini söyledi. Kendisinin de en büyük çocuk olarak ailesine destek olmak için yıllarca sokaklarda simit satıp boyacılık yaptığını anlatan Ayus, şöyle dedi:

?Hem harçlığımı çıkarıyor hem de aileme küçük bir katkı sağlıyordum. Durumumuzdan ve yaşantımızdan utanır, sıkılırdık. Bir gün bana kıyafet almak için ninemle alışverişe çıktığımda arkadaşlarımı görünce saklandım. O sırada nineme fayton çarptı. Ancak arkadaşlarım ninem olduğunu anlamasın diye ninemi oradan kaldırmadım. Bu olayın ezikliğini hep yaşadım.?

Liseyi bitirdikten sonra 1979 yılında Diyarbakır Eğitim Fakültesi'ne başladığını, ancak olumsuzluklar nedeniyle okulu terk edip askere gittiğini belirten Ayus, çalışma hayatını şöyle anlattı:

?Belediyenin açtığı işçi sınavına girdim. Bin kişinin başvurduğu sınav sonucunda alınan 13 kişiden biriydim. Diyarbakır Belediyesi Su Otobüs İşletmesi'nde sayaç okuma görevlisi olarak 1981'de işe başladım. 1994'te işletme müdür yardımcısı oldum. Belediye Büyükşehir olunca Su ve Otobüs İşletmesi, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşletmesi (DİSKİ) dönüştü. 1999'da genel müdür yardımcısı oldum. 2003'te genel müdür oldum. Böylece çalıştığım yerde en alttan başlayıp en üste kadar tüm görevlerde bulundum. 1 milyon insana en önemli şeyi olan suyu veriyoruz. Yaptığımız işi severek yapıyoruz.?

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber