Akdağ: Ağız diş sağlığı eylem planı ile okul çocuklarının tümüne ulacağız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2013 yılında çocuklarda su çiçeği aşılaması, yeni doğan bebeklerde doğuştan kalça çıkığı taramaları, okul çocuklarının tümüne ulaşmayı hedefleyen ağız diş sağlığı eylem planı ve bilinçli ilaç tüketimi gibi yeni uygulamaları hayata geçireceklerini açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın sağlıklı hayata katkılarını ve önemli sonuçlarının yaşandığını belirtti. Akdağ, "Bu dönüşümde amacımız vatandaşlarımıza hakkı olan kaliteli sağlık hizmeti sunmaktı. Bu amaca kıymetli halkımızın destek ve dualarıyla ulaşmayı başardık." dedi.

Günümüzde insan sağlığını tehdit eden önemli iki etkenin obezite ve tütün ürünlerinin kullanımı olduğunu belirten Akdağ, "Bu etkenlerin ortak özellikleri ise kontrol altına alınabilmeleri ve önlenebilen risk faktörleri olmalarıdır. Obezite ile mücadele için vatandaşlarımıza porsiyonlarını küçültmelerini ve hareketlerini artırmalarını tavsiye ediyoruz. Sağlıklı yaşamın bir diğer olmazsa olmazı ise tütün ürünlerini kullanmamaktır. Dumansız Hava Sahası uygulamamızla 2012 yılında dünyaya örnek olduk." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber