'Sakarya'nın otomobil üssü olmasını istiyoruz'

STSO Başkanı Kösemusul, Sakarya'nın çok avantajlı bir il olduğunu belirterek, kentin yerli otomobil üssü olmasını istediklerini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul yaptığı açıklamada Sakarya'nın stratejik konumu ve işbirliği ağlarından güç alan, çok yönlü ekonomik yapısı ile değer üreten, zengin beşeri potansiyeliyle geleceğe yön veren, yaşam kalitesi ile fark yaratan, insan ve bilgi odaklı, yeniliklere açık, küresel rekabette lider ve sürdürülebilir kalkınmada marka bir şehir olma vizyonuyla yol aldığına dikkat çekti

Kösemusul, "2012 yılında şehrimizin temel dinamiklerinden olan ve organik yapısı gereği devamlı büyüyen, genişleyen yeni ve doğal uzantılarla kendine farklı alanlar açan otomotiv sektörüne odaklandık" dedi.

Toyota otomobil fabrikasından sonra Rusya'nın gaz ticari araçlarının üretimi için Sakarya'yı tercih ettiğini söyleyen Kösemusul sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hedefimiz 2013 yılında otomotivin kalbini Sakarya'da attırmak. Cumhuriyetin yüz akı, en modern tarım makineleri Sakarya'da üretiliyor. Makine ve motor konusunda uzmanlaşmış, Türkiye çapında ustalarımız var. Otoyolun mazisi 60 yılı aşıyor. Otomotiv olarak baktığımızda Sakarya son yirmi yılda dünyaya entegre oldu. Bugün Sakarya'da otomobil sıfır hata ile üretiliyor. İşte biz bu Sakarya'nın geleceğini otomotivde görüyoruz. Karadeniz'den dünyaya açılan bir Sakarya'ya hazırlık çalışmalarına hız kazandırılacak, yerli otomobil üssünün Sakarya olması için gayretlerimiz en üst seviyede olacaktır"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber