48 işçi son anda ölmekten kurtuldu

Adana’nın Kozan ilçesinde çıkan yangında 48 işçi ölümden döndü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2013 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçeye bağlı Işıkkaya Köyü yakınlarında bulunan Göktaş 2 HES baraj şantiyesinde çalışan ve işçilerin kaldığı inşaat sahası içerisinde bulunan prefabrik konteynerlerde önceki gün akşam saat 19.20 sıralarında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın çıktı.İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi. Fakat mesafenin uzak olması nedeniyle yangına çok geç müdahale edilebildi. İnşaattaki işçilerin erken saat olması ve yemekhanede olması nedeniyle büyük bir faciadan dönüldüğü ortaya çıktı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan işçilerden; ”Biz gündüz vardiyasında çalıştık. Yorgun ve uykusuzduk. Yemeğimizi yedik çay içerken yangın olduğunu söylediler dışarı çıktık. Baktık ki yatakhanemiz alevler içerisinde koştuk en azından eşyalarımızı kurtaralım diye ama her yeri alev kapladığı için içeriye giremedik. Bütün eşyalarımız yandı. Bilgisayarlarımız kimliklerimiz, cüzdanlarımız ve kişisel eşyalarımız ile bazı arkadaşlarımızın parası yandı. Yangın 1-2 saat sonra çıkmış olsaydı hepimiz uyuyor olacaktık ve belki de 48 işçiden 10 tanesi kurtarılamayacaktı. Hepimiz yanacaktık" dedi.

Eşyalarının hepsinin yandığını belirten; "İçeriden hiç bir şeyimizi kurtaramadık. Kaldığımız şantiyede yangın vanaları yok. Yangın tüplerinin çoğu boş çıktı.Ne bir itfaiye ne bir yangın tüpü vardı. Alevlerde büyüyünce kimse yangına yaklaşıp müdahale edemedi. Her şeyimiz yandı içeride, yangın gece geç saatlerde çıksaydı dünya kadar adam yanacaktı orada" dedi.Yangında İsmail Akıllıoğlu adlı bir kişinin dumandan zehirlenerek ambulans ile Kozan Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber