23 ilde boş bulunan 104 şube müdürü kadrosuna atama yapılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2005 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİLGİSAYARDAN YAPILACAK ATAMALARA İLİŞKİN BAŞVURULAR 16 - 25 KASIM 2005 TARİHLERİ ARASINDA KABUL EDİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlığın merkez ve taşradaki il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde boş bulunan toplam 104 kadroya, 'şube müdürü' ataması yapılacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, atama yıpalacak olan şube müdürlüğü kadrosuna ilişkin kıstaslarını belirlerken, başvurular 16 - 25 Kasım 2005 tarihleri arasında yapılacak. Taşra teşkilatında çalışan adaylar, il milli eğitim müdürlüklerine, bakanlık merkez birimlerinde çalışanlar ise çalıştıkları ünite amirliğine başvuracaklar.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şube müdürü atamasına ilişkin bir genelge yayınladı. Çelik, atamlarda adayların belirlenmesinin "Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama ve Değerlendirme, Görevde Yükselme ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" çerçevesinde yapılacağını ve atamaların bilgisiyar aracılığıyla yapılacağını duyurdu. Atamalar, 23 ile bağlı ilçe milli eğitim müdürlüğünde bulunan toplam 104 şube müdürlüğü kadrolarına yapılacak. Başvuruda bulunacakların 2000 yılında yapılan yönetici seçme sınavını kazanmış ve görev öncesi hizmetiçi eğitimine katılıp başarılı olmaları gerekiyor.

Başvurular 16 Kasım 2005 tarihinde başlayacak ve 25 Kasım 2005 tarihinde sona erecek. Başvurularda merkezde çalışan adaylar görevli oldukları birimlere, taşra teşkilatı çalışanları ise il milli eğitim müdürlüklerine yapacaklar ve kendilerine verilecek olan 'Yönetici Görev İstek Yer Değiştirme Başvuru ve Teklif Formu' nu doldurmaları istenecek. Adaylarda hizmet cetveli, A Tipi okul veya kurum müdürü olarak görev yapanların son 3 yıla ilişkin sicil notları dikkate alınacak.

Şube müdürlüğü için başvuran adayların seçiminde görev öncesi hizmetiçi eğitim sonunda 'Değerlendirme Raporu'nda her yıl için 70 - 75 puan alanlara 1 puan, 76 ve daha yukarı puan alanlara 2 puan olarak değerlendirilecek. Seçme sınavına alınmadan hizmetiçi eğitime katılan A Tipi okul ve kurum müdürlerinin değerlendirilmesi ayrı yapılacak. Adayların, kendisi veya eşinin nüfusa kayıtlı olduğu il ve bu il'e bağlı ilçelere, ayrıca adayın nüfusa bağlı olmaması dışında hizmet süresince hizmetini olumsuz yönde etkileyecek maddi ilişkisinin bulunduğu il ve ilçeye ve bu il'e bağlı diğer ilçelere atamaları yapılmayacak. Daha önce şube müdürü görevinde bulunup ayrılanlar ise söz konusu atamalara katılamayacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber