Kurbanlık parası gaspçısına 11 yıl hapis

Kayseri'de geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı arifesinde, 82 yaşındaki Mahmut Aslan'ın kurbanlık parası bin 250 lirayı zorla aldığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 40 yaşındaki Erol Yılmaz, 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ocak 2013 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurbanlık parası gaspçısına 11 yıl hapis

Bir besi çiftliğinde işçi olarak çalışan Erol Yılmaz, iddiaya göre, geçtiğimiz 24 Ekim'de emekli maaşını bir bankadan çeken Mahmut Aslan'ı kurbanlık alma bahanesiyle Kocasinan ilçesi Zümrüt mahallesindeki boş araziye götürdü. Burada Aslan'ın cebindeki bin 250 lirayı zorla aldığı öne sürülen Yılmaz, polis tarafından gözaltına alındı. Erol Yılmaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"BORÇ ALDIM"

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu olarak getirilen Erol Yılmaz, Mahmut Aslan'ı aynı mahallede oturduğu için tanıdığını ancak cebindeki parayı zorla almadığını ileri sürerek, "Mahmut amcadan zorla para almadım. Kurbanlık için borç aldım" dedi.

"YERE YIKTI, PARANIN YERİNİ SORDU"

Yılmaz'dan şikayetçi olan Mahmut Aslan ise, "Maaşımı bankadan alırken Erol Yılmaz yanıma geldi. 'Ben seni tanıyorum. Kurbanlık alacaksan tanıdığım var' diyerek, taksiyle Zümrüt Mahallesi'ne götürdü. Bir süre boş arazide yürüdük. Ama kurbanlık satanlar yoktu. Dinlenmek için bir taşın üzerine oturunca beni yere yıkıp paranın yerini sordu. Gömleğin cebindeki bin 250 liramı alıp kaçtı" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, nitelikli yağmadan yargılanan Erol Yılmaz'a 11 yıl hapis cezası verdi. Mahmut Aslan, mahkemenin kararına, "Adalet yerini buldu" dedi. - Kayseri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber