Bakan Başesgioğlu tanıklık yaptı...

Haber Giriş : 09 Kasım 2005 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eski Devlet Bakanı Güneş Taner'in Yüce Divan'da devam eden duruşmasında Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu tanıklık yaptı.

Çalışma Bakanı Başesgioğlu, Yılmaz ve Taner'in Türkbank ihalesinde devlet alım satımına fesat karıştırmakla suçlandığı yargılamaya ilişkin bildiklerini anlattı.

Yılmaz'ın başbakanlığı döneminde İçişleri Bakanı olan Başesgioğu, Korkmaz Yiğit ve Alaattin Çakıcı ilişkisi konusunda emniyet istihbarattan kendisine bilgi notu geldiğini ve bunu Başbakan Yılmaz ile paylaştığını söyledi.

Başesgioğlu Yüce Divan Başkanı Tülay Tuğcu'nun sorusu üzerine bu bilgi notunun, Çakıcı ile Yiğit'in telefon konuşmalarına dayandığını aktardı.

Yılmaz'ın avukatı ise, Başesgioğlu'nun yanlış hatırladığını söyleyerek, itiraz etti, "bilgi notu genel değerlendirmeydi, telefon konuşmalarına dayanmıyordu" dedi.

Tanıklar dinlendi

Duruşmada, Güneş Taner'in avukatı Ömer Lütfü Avşar ise eşinin kızlarını okula bırakmak için kullandığı aracın önce fren kablolarının kesildiğini, bir hafta sonra da ilginç şekillerle boyandığını anlattı.

Avşar, bayramın son günü de ofisinden Taner'in yargılanmasına ilişkin bilgilerin bulunduğu bilgisayarların çalındığını ifade etti.

Soygundan sonra yeniden bilgisayar aldığını anlatan Avşar, bunların da duruşmaya gelmeden önce çalındığını söyledi.

Avşar ayrıca, Süleyman Demirel'in Türkbank ihale sürecinde Cumhurbaşkanı görevinde olduğunu hatırlatarak, tanıklık yapmasını istedi.

Avşar, devlet tecrübelerini dikkate alarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Ali Babacan'ın da tanık olması gerektiğini savundu. Müdahil avukatları da CHP lideri Deniz Baykal'ın tanık olmasını istedi.

Mahkeme Yargıtay Başsavcılığı'nın bu taleplere ilişkin süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi.

Yılmaz ve Taner'in Yüce Divan'a sevk kararında, 'Türkbank ihalesi sürecinde ihalenin yapımında ve fiyat oluşumunda fesat karıştırmak suretiyle güdümünde bir medya düzeni kurmak için tüm organizasyonları gerçekleştirdiği, böylece siyasi rant amaçladığı, ayrıca Türkbank ihalesi ile doğrudan ilişkisi bulunmayan üçüncü şahıs konumundaki Kamuran Çörtük'e ihalede üstlendiği aracılık misyonunun karşılığı olarak Genç TV'nin bedelsiz olarak verilmesini sağladığı' öne sürülüyor.

Yılmaz ve Taner'in Türk Ceza Kanunu'nun, 'devlet alım-satımına fesat karıştırmak' suçunu düzenleyen 205'inci maddesi gereği 10 yıldan aşağı olmamak üzere hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber