Teziç YÖK'ün şirin imajını anlatacak

Haber Giriş : 09 Kasım 2005 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurumunun iktidar tarafından hırpalandığını belirten YÖK Başkanı Prof. Erdoğan Teziç, uluslararsı bir konferansta "YÖK'ün sevimliliğini" ele alacaklarını söyledi.

NTV'de yayınlanan Basın Odası programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan YÖK Başkanı Prof. Erdoğan Teziç, üniversitelerin iktidar tarafından küçümsendiğini, YÖK'ün hırpalandığını söyledi.

YÖK'ün "bozuk bir imaja" sahip olduğunu belirten Teziç, uluslararsı bir konferansta "YÖK'ün sevimliliğini" ele alacaklarını söyledi.

Başbakan'la tartışmaya giremeyeceğini söyleyen YÖK Başkanı Teziç, ?Çünkü aynı üslupla konuşamam. Utanırım o sözcükleri kullanmaya? dedi.

Canlı yayında YÖK'e ve üniversitelere yönelik eleştirileri yanıtlayan Prof. Teziç, YÖK'ün kuruluş yıllarında merkezi yapısına sıcak bakmadığını, bazı akademisyenlerin görevden alınmasından hoşnut olmadığını söyledi.

YÖK'ün Anadolu'ya yayılmasını, yayın alanında mesafe almasını olumlu bulduğunu söyleyen Teçiç, ?Ancak YÖK'ün olumsuz imajını silebilmek mümkün olmadı? dedi.

Üniversitelere yeterli kaynak ayrılmamasından yakınan YÖK Başkanı, ?Olumsuzluklara rağmen yayınlarda geldiğimiz sıra övünülecek düzeydedir? diye konuştu.

Erdoğan Teziç, YÖK'te reformun 2002 seçiminden sonra gündeme geldiğine dikkat çekti. Reform çalışmalarının güven ortamı olmadan ortaya sürüldüğünü söyleyen YÖK başkanı ?Üniversiteler iktidar tarafından hep küçümsendi. 2002'den sonra çok hırpalandık. Katsayı, türban gibi sorunlar bize maledildi. Oysa bizim bunlarda hiçbir dahlimiz yok. Ortada yargı kararları var, YÖK sadece uygulayıcıdır? dedi.

?BAŞBAKAN GÜVENİ ZEDELEDİ?
Hükümetin 2003'te katsayıları kanunla düzenlemeye kalktığını hatırlatan Teziç, bu gerilimin giderildiğini ancak 2004'te yeni gerilimin doğduğunu söyledi. Teziç, ?2004'te Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak taslak hazırlarken mahalli seçimler öncesi Başbakan'ın çok ağır bir sözüyle karşılaştık. Başbakan ?Herkes haddini bilsin' dedi. Ondan sonra da güven zedelendi? diye konuştu.

?BAŞBAKAN'LA TARTIŞAMAM?
Teziç, 100.Yıl Üniversitesi Rektörü'nün tutuklanmasıyla ilgili olarak yargıya müdahale anlamında tek sözcük söylemediklerini, sadece yasal yetkileri çerçevesinde açıklama yaptıklarını ifade etti.
Teziç bu konuyla ilgili soruları yanıtlarken, ?Karşımızda Adalet Bakanlığı var. Adalet Bakanlığı'na bu olayla ilgili yazılar yazdık. Ben Başbakan'la tartışmaya girmem çünkü aynı üslupla konuşamam. Utanırım o sözcükleri kullanmaya? dedi.

Önümüzdeki günlerde düzenlenecek uluslararası bir konferansta üniversitelerin tüm sorunlarının ele alınacağını söyleyen YÖK Başkanı, ?Ayrıca tarama sürecinde üniversitelerin sorunları teker teker ele alınacak? dedi.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber