Ağrı-Kağızman yoluna çığ düştü

Çığ nedeniyle ulaşıma kapanan Ağrı-Kağızman karayolu 3 saat süren çalışmanın ardından açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2013 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağrı-Kağızman yoluna çığ düştü

Ağrı-Kağızman karayolunun 32. kilometresine sabah saatlerinde çığ düştü. İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan yolun açılması için çalışma başlattı. Ekipler, 3 saat süren çalışmanın ardından yolu yeniden ulaşıma açtı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe, yaptığı açıklamada, Ağrı-Kağızman karayoluna çığ düşmesi sonucu yaklaşık 2 metre yüksekliğinde kar birikintisi oluştuğunu söyledi.

Çığ haberinin alınmasının ardından bölgeye ekiplerin sevk edildiğini belirten Gökçe, kapanan yolun 3 saatlik çalışmanın ardından ulaşıma açıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Bölgede yaklaşık 2 metre yüksekliğinde kar kütlesi oluştu. Çığ aynı zamanda Cumaçay havzası üzerindeki köy yollarının açılmasını da engelledi. Ekiplerin 3 saat süren çalışması sonrası yol trafiğe açıldı. Karla mücadelede tipi nedeniyle açtığımız yollar ise tekrar ulaşıma kapanıyor. Fırtına tipi dinlemeden yollarımızı açıyoruz. Kırsal ve dağlık kesimlerde son yağan karlarla kar yükü arttı. Greyderlerin gücü yetmediği için yolları dozer ve kepçelerle açıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve acil vakalara zamanında müdahale edebilmek için 6 kepçe daha kiraladık. Araç sıkıntımız yok.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber