Bozulan aletlerin parasını elektrik şirketleri ödeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Eğer dağıtım şirketinin, elektrik şirketinin hatasından kaynaklanan bir sebeple o buzdolabı yanmışsa, buzdolabının bedelini veya o motoru sarma bedelini o dağıtım şirketi tazmin etmek durumundadır" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2013 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, "16 Ocak Çarşamba Elektrik Piyasası Kanunu" görüşmeleri sırasında söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, Malatya'da sıkça yaşanan elektrik kesintilerini sordu. Ağbaba, şöyle konuştu:

"Sayın Bakan, Malatya'daki elektrik uygulamasından sanayici şikayetçi, çiftçi şikayetçi, tüketici şikayetçi... Köylerde en ufak bir yel esse elektrik kesiliyor, voltaj düşüyor. Köylülerin borçla aldığı buzdolapları, televizyonlar, çamaşır makineleri yanıyor. Yine, köylerdeki bu uygulamalardan özellikle üreticiler çok ızdırap duyuyorlar, en ufak borçları ödenmediği zaman anormal bir faiz uygulanıyor. Geçtiğimiz günlerde bir muhtar aradı; 'bin 500 lira olan borcum bir yılda 7 bin 500 liraya yükseldi' diyor isyan ediyor, hiçbir hizmet alamadığı halde isyan ediyor. Yine, biraz önce Doğanşehir Kadılı köyünden aradılar; 'keyfi olarak saatler değiştiriliyor' deniyor ve köylüye büyük bir yük biniyor bu konuda. Maalesef, Malatya özelleştirildiğinden beri elektrikte canından bezmiş durumda. Bu konuda Malatya'ya yatırım yapmayı düşünüyor musunuz elektrik hatlarına? Özelleştirmeyi alan firma da yatırım yapılmadığından şikayetçi oluyor. Bu konuda Malatya'ya destek vermeyi düşünüyor musunuz? Bunu sormak istiyorum, teşekkür ediyorum."

Bakan Taner Yıldız ise, şu ifadeleri kaydetti: "Sayın Ağbaba, Malatya'da doğalgaz ve elektrik dağıtımıyla alakalı buzdolabı yanan vatandaşlarımızın olduğunu söylediler. Arkadaşlar, ben açıkça söylüyorum; eğer o dağıtım şirketinin, o elektrik şirketinin hatasından kaynaklanan bir sebeple o buzdolabı yanmışsa, buzdolabının bedelini veya o motoru sarma bedelini o dağıtım şirketi tazmin etmek durumundadır. Belki bu çok fazla bilinmiyor olabilir ama vatandaşımız müracaatını yapsın. Ben bunu 14 yıl önce dağıtım şirketinde yaptım, motorlarını sardık ve tekrar çalışır hale getirdik eğer o dağıtım şirketinden kaynaklanmışsa..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber